Study hard, night off.

ja, nu har jag nog överträffat mig själv på läääänge. Den tentan vi ska skriva 11 december omfattar cirka 800 sidor (!!) och absolut så lusläser man inte varje sida,men mycket ska skrivas ner, förstås och kunnas. Så igår, fredag, satt jag cirka 6h och renskriv från power points, två böcker och mina egna anteckningar om blodet och om immunförsvaret, samma idag..suttit cirka 5h och bara renskrivit, läst och kopplat ihop.. Så nu är delen om blodet, immunförsvaret och lymfasystemet fint nerskrivet och målat på datorn :) Det är ett par veckor kvar till tenta, men såååå mycket som ska in, så gäller det att börja i tid känner jag och OJOJ vad skönt när det är över!
Så nu klappar jag mig själv på axeln, lutar mig tillbaka med lite melonskivor och ska se på Shutter Island, yes för nu har jag äntligen hittat en bra version att kolla på..såg premiären på den i London och den var ju bara så bra, så nu är det dags igen att få lite rysningar längs ryggraden.

Annars då, jaaa.. Det kom massa snö igår tjohooo!! Det varade länge..not. Alltihopa har smält bort idag så nu är det sånt där härligt snöslask, mmm mysigt..
Vi skulle vara ett gäng som bastar ikväll, vi som bor nere på Stubor-området har eget solarium och bastu, men jag har aldrig använt endera. Så nu sitter nog dem andra och bastar en kortis medan jag är hemma. Halsen och täpptheten i näsan har hängt i hela hösten nu, vilken surprise, men kände mig lite sämre idag så vill inte riskera att nåt skit bryter ut, bara för att jag bastar haha. Så nej, blir att möta upp de andra ev senare och bara chilla.
Köle, Louise och jag gjorde världens smarrigaste pasta-och kycklingsallad igår, muuuums! Sen blev det Idol och tevespel borta på 44 bland dessa Västervikare jag omringats av på sistone..men jag gillart :) Jag var dock verkligen SÄMST på att åka snowboard så fick tillslut spela ett bilspel, lite mer min stil, fooooort ska det gå... vann, nästan haha. Jag skyller allt på bilen!!

På måndag är det officiellt styrelsebyte i Smisk så då blir det möte igen, men vi är ett skönt gäng så faktiskt kul att släpa sig dit, även om man är sådär lagom pigg på måndagskvällar.. På tisdagen sen ska vi till Kalmar och träffa deras Humanus, samma som oss i Smisk men annat namn hehe. Skoj att träffa lite annat folk må jag säga :)

Nee, nu lockar filmen alltför mycket så nu säger jag tack och hej för idag :)



Kroppens värld.

Haj hopp!

Veckan som har passerat har bestått i att ÄNTLIGEn börja läsa något som faktiskt är logiskt och har med mitt blivande yrke att göra- anatomi och fysiologi. Inte gått in helt på djupet, men tentade nu på morgonen av en del av skelettet och musklerna.. Ska jag säga ärligt och det ska man ju vara, så gick tentan TOPPEN!! Det kändes kalas, var nog en fråga jag var osäker på men om det endast är den jag har fel på, så klarar jag ju tentan med marginal. Vi hade fått 3timmar tidsgräns.. Var väl kanske 5 av 65 som satt kvar längre än 1h. Sjukt lätt och sjukt skönt att faktiskt få ha en sådan tenta. Så nu har vi varit på sjukhuset och hämtat ut rockar för laborationerna vi ska ha under denna kurs. Imorgon tror ja första är, mikrobiologi, så antar vi ska odla bakterier eller nåt annat roligt.
Helgen har sprungit iväg, men ändå på ett lugnt sätt. I fredags var jag hos Louise, även Ida var där. Så vi spanade på Idol och slappade. Lördagen så gick vi på "Samarkand"-typ som Ikano, helt nyöppnat och ännu fler butiker ska det bli. Köpte mig ett par tofflor på Scorett då mitt golv är iiiiiiiskallt.. Vem står i kassan om inte dottern till hon jag var dagbarn hos :P Ja må då säga, liten värld här i Växjö. Lördagskvällen spenderades med tjejerna hemma hos Matilda med grönsaksdip och allmänt chill.
Gårdagens söndag kan man ha trott att jag varit ute och partajat för mådde illa, kunde inte äta OCH ena visdomstanden gör sjukt ont så fick slänga i mig ett par panodil och ta i igen mig. Som tur är mår jag bättre idag och söndagkvällens hederliga " Ensam mamma söker" sågs självklart hos Simon med Matilda och Marcus :)

Som sagt så är tentan skriven, så nu ska jag vila ett par timmar, då det blivit dålig sömn senaste dygnen, vet ej varför. Sen är det dags för föreläsning 13.15-1500 Nervsystemet!!!
OCH jag är ju numera kassör i Smisk-styrelsen så ikväll blir det möte, dagarna rullar på kan man säga... Men det är ju så jag vill ha det och stressigt kan man ju knappast kalla det.

So long.



Inlägg för mammas skull

MAMMA: Jag har inte orkat och jaa, som det ser ut är det ca 30 pers som sitter och läser mina inlägg, men bara du som är trevlig och lämnar ett inlägg!! Jag träffar folket live konstant här kan jag lova :)

TENTA idag då..första någonsin och den skrev vi på ett av uteställena här..skumt. Men var en jääättestor sal på övervåningen och vi blev förvånade när vi såg att även poliserna hade bänkat sig för att skriva tenta. Så våra klasser satt på varsin sida av salen och skrev febrilt!! Kändes rätt bra, men vem vet, det märks om ett par veckor när resultatet kommer :)  Kunde ialla fall inte pluggat mer än vad jag gjort kändes det som, och mer kan jag ju inte göra, än mitt bästa.
Så nu vid 16:30 går bilen mot stan med några pladdrande tjejer för att käka på stan och gå på bio, lugnt tentaröj för vår del..ialla fall idag hehe. I stan ska vi möta upp Malin, Marcus och Kristoffer så vi blir ett glatt gäng på 8 pers som som ska se " Himlen är oskyldigt blå"-hoppas den är bra. Peter Dalle (heter han så) och Bill Skarsgård är med i den.

Vad har hänt sen sist? jaaa en del. Åkte till Göteborg som sagt och träffade Steve, min granne från London. JÄTTETREVLIG helg blev det med fint väder båda dagarna, god mat, fint hotell och kalasbra sällskap :) Dock fick han mig att sakna London ännu mer för stunden, för jag hade det verkligen bra där och trivdes väldigt bra med både staden och dess tempo..Engelskan satt i som tur var och jag har nu lyckats lära Steve ännu lite mer svenska, dock blir han sur och klagar på att vi uttalar ord helt totalt omöjligt att göra för honom hehe.

Arkö sjöräddning 4 dagar har hänt, lika kallt denna höst att ligga ute och vänta på att få räddas. Bra grupper båda veckorna, märks att dem lärt sig mycket och rätt skoj att dem går in så mycket i rollen som räddare vid övningarna, tur det ioch för sig.
Bodde hemma på landet i 1 ½ vecka, inte tänkt bli så länge men så blev det. Päronen åker till Sydafrika i 3 veckor ( jag är inte ett dugg avundssjuk), så hoppas att dem får fint väder och ett bra äventyr!!
Förra torsdagen var totalstressig, först övning ute i Norrköpings skärgård, hem med rallyfart till Linköping för att byta bil och köra ner till Växjö, för jo, vår Halloweensittning var den kvällen. Jag missade sittningen tyvärr men mötte uppe hela glada gänget ute sen..hann på 2 röda minnuter svida om till mina blodiga sjukhuskläder, dem gick hem kan jag lova :) Dem gick hem så pass bra att jag fick posta upp dem till brorsan i Luleå som också ville va blodig sjuksköterska på deras Halloweenfest denna helg!!

På lördag spelar Dead by April på Sivans, snacka om att det kommer vara packat med folk!! Skoj med liveband och en bra stämning hoppas vi på :)
Jaaa vad mer att berätta. .. Jag ser sjukt mycket fram emot nästa kurs som börjar redan på måndag- Anatomi, fysiologi och mikrobiologi 1. PRECIS sånt vill jag lära mig, hur kroppen fungerar och ser ut. Vi ska börja med att läsa skelett och muskler en vecka och sedan tenta av det..hej och hå vilket tempo :)

Kommit igång lite mer med att röra mig har jag också lyckats med. Pumpat armhävningar och situps här hemma nu några dagar samt gått en promenad /joggat lite 3-4 ggr i veckan, känns alldeles lagom!!


Jag och Steve ser totalt ut som syskon på vägen genom en allé i centrala Göteborg!



Henrik, Marcus, jag, Malin och Tilda på Stenladan efter sittningen :)



Jag och Louise ( sötaste catwoman) äger dansgolvet med alla andra socionomare, ssk och poliser!!


Arkö sjöräddning



Jag och Tilda på fest hos Simon i lördags!!


RSS 2.0