Lägenheten.


Här är det blivande boendet för mig i Växjö, Stubor-området ute på Campus :)



Lekar och Stallarna.

Igår var det andra dagen på insparksveckan och den bjöd på hålligång riktigt ordentligt! Jag och Ida från Skåååne skaffade oss våra Smisk-kort för att gå på sittningar m.m. och sedan trampade vi iväg till Ica som ligger kanonnära!
Eftermiddagen bjöd på regn i riktiga skurar, men vi hade tur så både under rundvandringen och under våra lekar så var det uppehåll eller så duggade det bara :)
Vi är ju som sagt hela veckan ihop med Socionomerna och det gör att vi är ett riktigt stort gäng om dagarna härnere. Vi fick för att kunna skilj på oss lite, ett pannband, rosa för socionomerna och blått för oss sjuksköterskor, med sitt namn skrivet, himla smidigt.Under lekarna var vi 6 lag och vi fick dra ett snöre genom allas kläder, sparka fotboll med platmuggar framför ögonen och springa uppför en presenning med såpa på..rätt roligt :)
Vi hann hem ungefär 1h innan det var dags för förfest(alkohol hällde man i sig från 16, men ialla fall) och sedan styrde vi stegen mot Stallarna, ett av uteställena här!! Var riktigt bra stämning och bra musik så vi rockade loss ordentligt.

Denna onsdag bjuder just nu på seghet från mitt håll,men strax innan 16 ska vi vara ett gäng som ses vid "Tutten"-en mötesplats, för att snacka lite innan det är dags att dra ut på Smisk-rundan. Den innebär att vi går från förfest till förfest hos dem i vår styrelse för att sedan gå ut, nånstans. Kan bli spännande!
Mycket nytt folk att hålla reda på, men alla är trevliga och håller igång för fullt så känns som denna vecka ger rätt mycket, mer än bara festande :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning, igen, för ett nytt äventyr här ute på Växjö Campus!

Mamma o pappa, jag fick inte med mig sladden att lägga in bilder från kameran, träffar ni Emma kanske ni kan skicka med henne den ner :)




Dansgolvet på Stallarna.


Köle och Dacke släpper loss :)





Vi fick uppdrag att lösa under veckan-ett var att ta kort på en full styrelsemedlem..jag lyckades!

Första insparksdagen.

Första "riktiga" dagen i Växjö var igår och den var fullspäckad minut för minut och det kändes i skallen igår, inte van att behöva vara så uppmärksam så många timmar i sträck!
Vi tillbringar hela veckan tillsammans med socionomerna då våra sektioner hör ihop, på något sätt. Så vi var väl ett 60-tal personer som under några timmar fick info om våra program, lärare, studenthälsa, brandskydd, IT, kåren, sektioner, nationer m.m... Ja, ni hör ju, en del att hålla reda på!!
Efter det hann jag hem 1h för att käka lite och slappa, för att sedan möta upp alla igen för korvgrillning och lite lekar. JÄTTEFINT väder till att börja med, men sedan kom regnet..och vad det regnade!! Så gav upp strax efter 20, men skönt det, för kunde nog suttit och somnat på plats annars.
Träffade mycket trevligt folk och som sagt, alla är i samma situation så såhär öppna och pratglada har nog folk aldrig varit!

Nu, vid 12 ska jag trampa upp till skolan för att träffa Ida, Anna och Felicia som jag umgicks med igår. Vi ska köpa vårt sektionskort " Sm.i.Sk." och ett nationskort- dem behövs för att få gå ut på studentpubar, få vara med på sittningar och mycket mer. Finns en östgötanation härnere, men den verkade inte så bra. Skåne eller Västgötlands verkar roligast med mest sport och mest andra aktiviteter!!
Kl 14 är det dags för rundvandring för att sedan leka massa lekar, igen, och sedan är det dags för första utgången på "Stallarna", en av de populäraste pubarna här på Campus!!
Så fullspäckad dag, inte så bra att vakna med krasslighet och förkylning men vila får jag göra mig inatt :)

Nu ska jag läsa lite papper, kolla lite boende och sedan är det dags att dra sig.
Hade gott, det ska jag ialla fall!

Student i Växjö.

Jajamen, nu sitter jag i sängen..i Emmas lägenhet, men hon är inte här..i Växjö. Hyfsat knasig känsla kan jag lova er!! Och extra knasigt att det är i denna stad jag ska hålla till, i 3 år.
Jobbade idag som sagt, fy fan för att se klockan ringa och det står 05 som första siffror,naeee... Efter en rätt fartfylld arbetsdag stressade jag hemåt för att packa det sista och käka lite tillsammans med mamma och pappa. Sedan var det då dags, att packa in i bilen och sätta sig framför ratten och med sällskap av pappa, åka till Växjö. Gick ju sådär första timmen haha, först glömde jag min skinnjacka som jag faktiskt måste ha, så vi fick vända.. Sen tyckte jag att min cykel hängde på sniskan, så vi fick stanna och fixa den, men det höll typ några km, så då fick vi svänga in på en mack och köpa extra remmar för att binda fast den, ja herregud!!
Men ner kom vi, och jag har hunnit att packa upp och fixa lite så känns rätt skönt. Handlade lite frukost och mat för ett par dagar, för det tänker jag icke lägga energi på nu när INSPARKEN börjar!!
Yeeees, imorgon klockan 10:00 ska jag sitta i Linnésalen och lyssna på lite allmän intro om universitetet och Sjuksköterskelinjen, sen blir det visst lite rundvandring i våra blivande salar m.m. Kvällen ska bjuda på korvgrillning och min magkänsla säger, att en och annan öl lär slinka ner höhö.

Peppar, peppar  ta i trä, så kan jag eventuellt bli erbjuden ett rätt vettig lägenhet imorgon!! Så håll tummarna för att jag kan få min egen studentlya inom kort :)
Nu ska jag stänga av och försöka snarka några timmar innan mitt studentliv börjar.

Över och ut.

A new era.

Yes, dags att ta upp bloggandet lite igen då. Ni som följt min Inlondon blogg vet ju vad jag pysslat med senaste tiden. Ni andra, jag har bott i London feb-juli detta år och nu på sön 22/8 börjar nästa äventyr-flytt till Växjö för att plugga till Sjuksköterska i 3 år.SPÄNNANDE!!
Blir kort inlägg här, sitter på jobbet (timvik.på neurokirurgen) med slitenhet och knappt någon sömn i kroppen..
Jag och Ida åkte till Norrköping igår för att gå ut på Hugo´s, men först hamnade vi hemma hos Andreas och där var även 2 av hans polare :) Vi somnade väl runt halv 4-4 imorse kan jag tro, upp strax efter 08 för att åka pendeln och efter det hann jag med 1h till sömn innan det var dags för jobbet :) Så denna helg består av att jobba 06:45-15:00 både lördag och söndag, och direkt efter att jag slutat på söndag, ska jag och pappa fara till Växjö!
Dock inte till en egen studentlägenhet, utan till snälla Emma och hennes lägenhet på campus. Tur jag känner henne, för annars hade jag stått totalt utan boende!! Hlet omöjligt att få tag i nåt vettigt och ändå har jag letat febrilt i ett par månader nu. Men jaja, sånt som löser sig med tiden, hade dock varit skönt att ha sitt egna näste redan från början :)
Så from måndag är jag Växjö-bo och hela nästa vecka är det inspark för oss Uni-studenter!! Ska blir riktigt skoj att upptäcka en nya stad och framförallt se vad studentlivet har att bjuda på. 30 aug sen, då drar plugget igång på allvar, blir ju intressant att se om jag minns hur man pluggar...

Nae, nu ska jag kämpa mig igenom de sista 2 ½ timmarna på jobbet denna fredagskväll. Hör musiken i bakgrunden från Linköpings stadsfestival, snacka om tur med vädret ikväll:)

Fred.

RSS 2.0