Hälsa och Lidande

Idag ringde inte klockan. Tur kroppen på något sätt känner på sig att man faktiskt sovit för länge. Jo,jag tackar ja. Halv 9 vaknade jag och behöver cykla hemifrån kvart i 9..så på med kläder, splascha med vatten i ansiktet och springa ut! Men jag hann, tom före dem som vaknat i tid. Rätt slapp, men lång dag, 9-16. Vi har fortsatt diskussioner om hälsa, vårdande, lidande och livsvärldsperspektiv. Rätt "lätt", mycket förstår man ju utan att behöva tänka alltför hårt.Skönt att det finns såna stunder också!
Igår körde vi tacokväll hos moi, mums :) Ikväll blir det att läsa och stryka under i en artikel inför imorgon och sedan ska vi hem till Västerviks-Matilda på måndagsmys.

Bokat tågbiljett hem nu med, så tors-mån besöks Linköping :) Blir härligt att träffa familjen och lite vänner OCH fira födelsedagar. För jo, brorsan fyller på lördag, jag på söndag och systerdottern på tisdag!! Lika bra att vara samlade allihopa!
Den 8e oktober ska jag ha födelsedagsfest härnere, så den fredagen går i Rockens tema så då  blir det svartmålat, slitan kläder och cool attityd här på Stallvägen, ska bli riktigt skoj.

Nu ska jag läsa innan mat ska lagas och jag ska ut i stormen och gå hela dem säkerligen 400 metrarna hem till Matilda!




Jag och Louise hemma hos Simon, Matildas pojkvän, i lördags :)

Shopping och slappning

Gårdagen var vi hellediga från skolan, endast två kapitel som ska läsas tills på måndag så det ska jag sätta mig med strax. Vi har börjat med området "Att vara patient" i denna kurs nu, verkar betydligt mer intressant än den delen om människan, men dem har byggt upp kursen bra ändå, för vissa ord från människokap. återkommer ju självklart så det är bra att ha i bagagen :)
Eftersom jag både fick lön, csn och skattepengar från London (som jag inte ska röra), tyckte jag, Ida, Louise och Matilda att vi var värda lite shopping.. Kom undan väldigt bra för att hitta, hör nu här: kängor, klänning, leggins, Tshirt, scarf och scarf! Så nu ska jag inte shoppa mer, ialla fall inte förräns vi åker till Kosta hehe.. Men som sagt, mamma o pappa, jag håller faktiskt i mina pengar så bli inte oroliga nu!!
Efter en lååång dag med shopping var vi alla helt slut när vi åkte hem, men blev häng hos Ida med pytt i panna, Idol och "Se upp för dårarna", en alldeles lagom fredag :)

Idag blir det lite fix och trix-dag. Ska som sagt läsa lite, åka och typ storhandla på willys, plocka iordning i lägenheten samt piffa till mig själv inför ikväll, för då ska vi hem till Matildas kille och hans kompis lägenhet..vi ska få röra oss i en hel trea, känns hur lyxigt som helst!!Jag ska ta det extra lugnt, jag känner mig bättre men som sagt blir jag ju aldrig helt frisk så ska inte trigga igång nåt nu igen...

Om 1 vecka och 1 dag fyller jag hela 21 år.. hmm, tänk, nu är jag faktiskt ÖVER 20årsstrecket..knasigt!! Åker hem på torsdag kväll nästa vecka och ska troligen köra ner Forden hit så jag har en bil, härligt :) Smidigt att brorsan är hemma tills nästa söndag och att vi fyller dagarna efter varann, kan vi ju fira ihop!!

Nu ska jag läsa och sedan hoppa in i duschen.
Över och ut.
Hoppas ni alla får en fin helg med saker ni tycker om!!

Ica Maxi o seminarium

Jajebulan, har vi haft våra två första seminarium och det hamnade direkt efter varandra, rätt skönt ioch för sig at vara klar med dem :)
Gick alla tiders, vilket jag visst redan innan, men det ska ju ändå göras. Tror dock att det gjort mycket att vi setts i gruppen så pass många ggr innan och diskuterat det på internet.. Båda sem.lärarna var jättenöjda med våra diskussioner och tyckt vi hittat och förstått fakta bra!! HEJA GRUPP 1 :)

Efter det bar det av till Ica Maxi för Tilda hade bil, gott!! Så precis hemkommen efter lite Ica Maxi-shopping och klädesshopping för de andra tre, inget för mig..hör på den!
Så nu lyckades jag komma ihåg att köpa bikarbonat så i ugnen håller brödet på att gräddas, mums!
Vid 18-tiden ska jag, Tilda och Louise hem till Ida och käk måndagsmat. Vi bor alla i varsitt Stuborshus men inte långa avstånd, jag ahr ca 50 m att gå, precis lagom.. sen blir det nog hem till Jonas, vår hjälte, som skaffat hem "Den gröna milen" till oss töser :) Tyvärr blir han så illa tvungen och se den då vi invaderar hans lägenhet!!

Även hunnit med två samtal till VC här i Växjö...förlåt mamma du som jobbar på VC, men servicen på denna är KASS!! Kunde lika gärna prata med någon som tror man är 5 år och slår dövörat till, suck säger jag bara. Men på torsdag efetrmiddag tiggde jag till mig en läkartid, igen, för att bli undersökt ordentligt!!

Annars då? Ja, lugnt med plugg denna helg. På fredag kommer både csn och löning för min del, så DÅ ska jag faktiskt unna mig lite shopping till både lägenhet och mig själv :)






Jag och Louise utanför ett ställe som vi skulle besöka på vår stadsvandring under nollningen :)

...

Rubriken fortsätter bråka och jag fortsätter att inte orka fixa det.

På söndag har jag varit Växjö-och Campusbo i 1 månad. Redan gått en månad, eller ska jag säga bara? För hur fort det än gott så känns det som att man aldrig bott någon annanstans. Snacka om att anpassa sig fort.
Första kursens del "Att vara människa" börjar lida mot sitt slut så på måndag har vi vårt första seminuarium. Vi ska dels inom hela grupp 1-12 pers, prata om 8 artiklar vi själva valt ut, som handlar om olika människobilder m.m. Sedan ska vi dela upp oss i två grupper, 1b, som jag tillhör, ska då opponera och respondera på 1a´s diskussionspapper om vetenskapsteoretiska begrepp samt idéhistoriska perspektiv.. Jag, som varit sjuk, fick äran att renskriva det sista och skicka in till läraren igår, gick kalas :)
Vi har en lärarplattform kallad "Moodle" där lärarna lägger ut allt om kursen:planer, kurspapper, uppgifter m.m. Där har vi även fört diskussion om pappret vi ska opponera om, så gick rätt lätt att skriva färdigt det! Tur man har en effektiv grupp :)

Annars ska jag säga att det inte hänt några särskilda bravader sedan sist. Jag var sjuk, blev typ frisk, är sjuk igen. En riktig, normal höst kan man väl säga. Var hos en distriktsläkare igår som inte gjorde mig säkert mer klar på vad jag har för skit i kroppen, vet inte om han vet det själv.. Har några extraslag på hjärtat, infektion i kroppen och hög puls. Men varför göra något åt det?? Jag ger det till måndag, sen fan SKA jag bli utredd!!
OCH Vårdcentraler, ni som inte lärt er, lägg gärna över en handduk på en person som ska ta EKG. Nog att jag inte är så brydd, men att lika avklädd på en brits och nån bara öppnar dörren..inte så kul.

Idag har jag så mycket kraft att jag lyckats sätta igång två tvättmaskiner (drop in så ren tur det fanns lediga) och städat undan lite i lägenheten. Inte mycket yta att sprida ut sig på, men när man inte har så mycket ork så slängs saker till höger och vänster rätt bra!
Ska försöka att släpa mig, sakta men säkert, runt en sväng som går under namnet Slotttsrundan numera. tar väl kanske 20-25 min i sakta takt att vandra till slottet, runt det och tillbaka. Bara för att se något annat än mina vita väggar och Stubor-husen :)

Hoppas ni får en trevlig helg och det ska icke glömmas..
GRATTIS MORMOR på födelsedagen!!!

Kramar//Sven

.

Något fel med min rubrikgrej så rubriken idag får väl vara fest, fest, fest..och lite plugg!

Sjukt vad tiden flyger iväg härnere!! På söndag har jag varit här 3 veckor redan, och 1 vecka i min lägenhet..ojoj. Fast på något sätt så är det samma känsla som när jag kom hem från London, att jag alltid varit "här" och aldrig åkt iväg/bott nån annanstans. Mycket till det bidrar nog alla sköna människor jag fått äran att lära känna, både klasskompisar och faddrar :) Vi har blivit ett järngäng sedan nollningen som hänger ihop både när det gäller fester, matlagning, plugg och seminariegrupper. Men jag gillar´t!
Denna vecka har vi haft två 4h föreläsningar om Vetenskapsteori och begrepp samt Människobilder. Dessa två ämnen ska vi, samma dag, ha seminarium om den 20/9. Så igår och idag( med endel pauser) har jag pluggat begrepp och nu idag fick jag äntligen två av mina böcker, så nu ska det läsas om människobilder för fullt! Satt och renskrev anteckningarna från i onsdags och nu ska jag läsa boken..
Men det är ju faktiskt fredagskväll så om ett par timmar blir det att gå dem hela 3-400 metrarna hem till Emma för Chili con carne-käk och lite snack, mysigt värre :)

Onsdagen bjöd på en rejäl festkväll!! Vi var väl ca 12-13 pers i min lgh (gick galant!) och sedan gick vi till studentpuben Sivans som ligger i mitten av campus kan man säga. Vi var först in och drog igång på dansgolvet!!
Torsdagen bjöd även den på festligheter..vi var en mindre samlad skara än på onsdagen och hade tänkt ta det lugnt..jo, visst..hem till Matilda, till Stallarna i ca 20 min, in till stan o Pudas och sen hem igen.. Jonas i klassen blev nog glad att vi kom ialla fall, för var jättelugnt och han jobbade, så vi såg till att han bjöd på god öl!
Efter dem två kvällarna var jag rätt seg imorse vill jag lova, men självdiciplinen är rätt bra, så får lite plugg gjort där emellan! Och som våra faddrar säger "passa på och njut av lugnet denna kurs för sen när anatomin och fysiologin kommer, då är ni glada om ni hinner äta"..ojoj!

Nu ska jag läsa i min Människobok ett par timmar innan det är dags för käk :)
Hoppas ni har det bra!

Campuslyan.

Yes, är man då ordentligt inflyttad ner i Smålandsskogen. Och det känns som hemma, i skogen, då buskar och träd är det jag ser från mitt fönster. Bor på nedervåningen i korridor om kanske 7-8 dörrar, men hur tyst och lugnt som helst och buskarna utanför gör att ingen fylletratt kan komma och knacka på :)
Gårdagen bjöd på en lång, första föreläsning om..jaaa, det var just det,om vadå?! Vetenskapsteori hette ialla fall pappret vi fick så antar det handlade om det..sjukt mycket ord och -ismer och begrepp och efter ungefär 5h (lunch emellan) så är huvudet rätt segt. Så efter föreläsningen gick vi och prövade nya gymmet då det är gratisvecka! Var fräscht och bra, så blir att köpa kort där när september-lönen kommer :)
Efter ett väldigt lätt och mest pratpass på gymmet så blev det hem en snabbis, sen styrde jag benen hela 100m bort till Köles lya där vi lagade pasta och köttbullar med smarrig sallad! Och varför börja slappa, nae, sen cyklade vi till Willys och handlade så vi kunde fixa kärleksmums.. Så Köle,Louise och Jonas kom över på 22-fika, mys värre!
Efter det dygnet somnade jag rätt gott och vaknade inte förräns klockan ringde vid halv 10. Ska strax ut och se om det finns någon tvättstuga ledig. Här kör man på drop-in för ja, jag vet inte hur många lägenheter, så först till kvarn kan man ju verkligen säga. Sedan har jag lovat mig själv att sitta med papprena från igår, skriva in i datorn och stryka under och greja, nu när det fortfarande är färskt i minnet, det lilla man förstod och tog in!

Idag är det ju dessutom något så spännande som landskamp mellan Sverige-San Marino..vilken toppmatch, men i vilket fall så ska vi vara några som glor ihop ikväll, gött :)
Nae, nu ska jag ta tag i studentlivet och göra det jag faktiskt är här för-studera.

Ha en bra dag i era trakter!



Lägenhet utan möbler.


Frukter påväg in i Jönköpings Ikea, nr 2 för dagen.


Lägenhet med mina grejer.


Lägenhet efter en helgs fixande och trixande :)

Huvudtank och bakning.

Växjölivet flyter på rätt fort kan man säga. Snart varit här 2 veckor och dem dagarna har sprungit förbi!!
Emma och jag sitter här mitt emot varann med varsin dator, hon försöker plugga och jag väntar på ananaspajen som är i ugnen :) Precis även betalat första hyresavin för mitt blivande boende i Stubor. Hejdå pengarna kan man säga.

Gårdagen bjöd på föreläsning 9-12 om akademiskt studerande m.m. med en lärare vi ska ha på ett par föreläsningar samt seminarium. Sedan blev det roadtrip i Småland. Jag hittade en jättefin farfarskista på Blocket, i Alvesta, och sagt och gjort, så ringde jag Louise i klassen, in i hennes bil, mot Alvesta som vi inte ens visste vart det låg och vi hittade nästan rätt direkt!! Så nu står det en ensam träkista i blivande lägenheten. Tanken är att ha den som förvaring och soff/sängbord.
Efter äventyret blev det rotfruktsgratäng och vitt vin för mig och Emma, smarrigt värre!!

Idag blev det föreläsning 9-12 om Akademiskt skrivande, vilket var röööörigt, men inte så krångligt..tror jag.. Och sedan en meningslös timme om biblioteket. Men jag ska ju gå på allt och det har jag gjort nu, så nu tar jag helg!!

Tåget till Linköping tänker jag åka med imorgon eftermiddag, för dags att packa ner porslin, möbler och lite mer kläder, då päronen hjälper mig att flytta ner på lördag sedan,gott :)
Inte så mycket mer att säga just nu än att solen skiner, jag är fortfarande inte frisk och det ska bli häääärligt att få sitt egna näste igen!

Över och ut.

RSS 2.0