Lite sådär av varje.

Mycket bilder nu på sistone, men lite tycker jag ni ska få uppleva av det jag upplever!Här bilder från British Museum i fredags.
Idag gjorde jag så äntligen mitt sista pass av helvetesschemat.. 8 dagar på raken tär på en, speciellt då uppladdningen bestod av lite sömn och sjukdom.. Men nu är den gjord, klappar mig själv på axeln!! Imorgon, tisdag har jag heeeela dagen ledig så ska sova ut riktigt ordentligt och inte göra någonting förräns på eftermiddagen..för inte kan jag hålla mig stilla en hel dag, nejnej. Gymmet tillsammans med Steve blir det då han är den som fixar in mig gratis höhö. Följde med honom i lördags till "hans" gym som ligger bara något kvarter bakom Oxford Street och hans jobb. "LA Fitness" är namnet och där fanns både simbassäng, passlokaler och ett vanligt gymrum. Jag som inte tränat något alls i stort sett sedan januari gick det faktiskt bra för..fram tills igår morse då jag skulle upp ur sängen. Lite träningsvärk är snällt sagt, herregud vilken smärta!! Men troligen kan aussie-pojken fixa gratis träning till mig 1 månad så ska passa på nu sista tiden jag är här tänkte jag =) Imorgon 1 juni, är det även Sofias 20årsdag och det ska ju självklart firas.Så kvällen tillbringas troligen tillsammans med trevligt och gott sällskap! Vårt lilla "sverigegäng" kommer sakta men säkert lämna en efter en. Emma åker 10 juni, Sofia 16 juni, jag i början av juli och Nathalie bara några dagar efter mig.. På ett sätt är ju det skönt, inte för att man blir lämnad kvar ensam men vi har ju ändå umgåtts rätt intensivt här, så skulle vara trist att vara kvar totalt själv.
Jobbet har varit otroligt lugnt den här helgen, så lugnt så vi hunnit städa varenda vrå OCH hunnit bli uttråkade.. Fredagen dock var busybusybusy då det hade varit stora möten rakt över gatan och så fredags-after work.. Jag själv, sålde för ca 15 000 kr, det ni, inte illa pinkat va?!

Nu ska jag springa till affären och köpa mig så jag kan göra fruktsallad och sedan blir det att se " Independance Day"-som man aldrig sett förut... Lagom avslut på en tung vecka.





Något egyptiskt huvud av någon faraon..



Ganesha- Indisk gudinna



Sofia leker turist



Mumier, eller mumiekistor ialla fall.



Coolt tak inne i "entrén"-jättefint sken då solen lyste in.



Afrikansk trådgård





En snäll man tog turistkort på oss-ett måste-kort här i England.


Solig helg i Hyde Park.

Glömde lägga ut ett par bilder från vår sommarhelg. 30 grader gav en heldag i Hyde Park och en heldag på terrassen =) Tyvärr regnade igår kväll/inatt och idag ahr det varit mulet men fint nu på kvällen igen så peppar, peppar att det är fint på lördag när jag är ledig på dagen. Jobbar 9 dagar i rad, har kommit  halvvägs och är redan stendöd, menmen på tisdag är jag helledig eftersom Sofia fyller..tadaaa 20år!!! Ingen viktig ålder här i England men det struntar vi i, stor födelsedag för oss svenskar så det ska firas ordentligt =)
Imorgon jobbar jag 18-00.30 så imorgon ska jag och Sofia faktiskt komma iväg till British museum på förmiddagen. På lörsag arbetar jag samma pass så då har jag lovat bort mig själv till Steve hela dagen. Lyxaffärer står på schemat och en fribiljett på hans gym ska utnyttjas.. ojoj, får se hur det går, inte tränat ordentligt på länge!! Menmen, gratis är gott och gymmet ligger runt Oxford Street så ska bli skoj och se hur ett sådant "fint" gym ser ut.

Nu ska jag stoppa ett äpple i magen och sedan försöka krypa i sängs tidigt så jag får lite sömn i mig. Gårdagens arbetspass 12-24 var joooobbigt!! Dagen var lugn och skön och på kvällen jobbade jag och Emma på som vanligt..Sen vällde det ärligt talat in folk, fullproppat både inne och ute och då det bara var vi som jobbade och dem andra ur personalen inte kunde nås..ja, det var bara att springa runt som dårar!! Snacka om att vi var döda när vi skulle plocka ihop, klapp på axeln till oss själva =)



Sofia i Hyde Park med bleka Tomi bakgrunden-en av de brittiska killarna vi spelade baseball med.


Norrköping-Emma njuter av vår favoritdricka den dagen, vatten!!



Nathalie brände sig liiiite väl mycket så på med Emmas fina solhatt och tjocktröja då huden kokade..skönt!


BellaBus på besök.

Jag orkar inte riktigt skriva idag känner jag så får bli ett bildregn från Bellas besök i onsdags-lördags morgon. Var hemskt skoj att få besök om än för bara ett par dagar!! Snacka om att tiden gick fort, Tyvärr var jag ju bara helledig på torsdagen så alla bilder är tagna då.


Notting Hill besöktes och Portobello Road Market, synd att så lite försäljningsstånd var uppsatta på vägen bara.


Bella framför alla söta och fint målade hus på gatan mot marknaden.


Påväg från tunnelbanan mot Harrods gick vid förbi en grön kiosk mitt i stora vägen med rusningstrafik runt sig.. Jodå, en kiosk och där till höger skymtar ni en taxi på den enda parkeringsplatsen mitt i gatan. cool grej!


Vi gick även förbi Albert & Victoria Hall Museum.


Harrods är enormt!! Blev överlycklig då jag hittade Lyle & Scott dock såg jag bara manliga plagg så frågade en expedit.." We don´t have the womenswear Im afriad"..men suck vad ska krävas för att jag ska få tag på mig Lyle & Scott tröja?!


Westfield skulle självklart besökas. Snacka om att vi var trötta då, först gå hela Portbello Road ( låååångt), sedan gå runt på Harrods och sedan mer gående. Den maten satt fint!!


Jag och Bella slog oss ner på "Sacred", ett fik på nedervåningen på Westfield som säljer goda paninis. Här du och jag åt mamma!


Annars då? Helgen har bjudit på 25-30gradig värme både lördag och söndag så hela lördagen tillbringade jag med några svenska tjejer i Hyde Park med lite picknick och brännboll/baseboll spelande! Vi var ju då bara 5 stycken så jag fick i uppgift att ragga upp spelare.. Så det slutade med att vi var 5 svenskar, 3 italienare och 2 britter som sprang som galningar i värmen, puh!! Men skoj var det verkligen =) Lördagskvällen tillbringade jag på jobbet som var som en bastu, hemskt! Men riktigt kul kväll och efgter ett par timmar klev en hel klass in från Piteå högskola, så snackade svenska i stort sett hela kvällen hehe. En kille visade sig vara från Rimforsa och visste precis vart Askeby låg, liten värld kan man ju säga.. Vi kom fram till att vi har ett par gemensamma bekanta hemma i Linkan.
Söndagen hade jag en HELT LEDIG dag!! Schyst, speciellt med så härligt väder! Så jag och Steve låg uppe på vårt tak i stort sett hela dagen, jätteskoj =) Märks att han varit iväg och rest för herre jesus vad han pratar på om allt mellan himmel och jord,han pratade så jag somnade stackaren haha. Vattenkrig körde vi också på men det var behövligt vill jag lova, uppe på taket var det säkerligen 30 grader mitt på dagen.
Veckan kommer bestå av jobb, jobb, jobb.. Jobbar från igår måndag-nästa tisdag i sträck så bara och bita ihop och njuta av mina lediga timmar jag har på morgonen/kvällen =)
Nae, nu är det dags för kvällsyoghurt och en chailatte då Bella köpte med sig chaipulver hemifrån, MUMS!!
Hoppas ni har fått någon sorts sommarvärme hemma!?


Är jag, JAG sjuk?? Nae, det kan väl ändå inte stämma...

..... Hör min rena, skära ironi i överskriften.. Jag är sjuk.igen. Men denna gång är det tyngre sjukdom, eller tyngre men värre och jobbigare. Känt mig stöööört trött och snuvig och dan med feber ett par dagar så idag fick det vara NOG. Jag tog bussen till ett sjukhus precis i närheten där jag jobbar, " Charing Cross Hospital". Där fick jag snällt ställa mig i kö på akuten för att anmäla mig, fylla i blanketter om ansökning för en GP(innebär tyo husdoktor), bli inkastad 30 sek hos någon undersökare, sitta o glo som vanligt på en akut och sedan in till en läkare... Kan ju inte påstå att undersökningarna var särskilt grundliga men något kom hon väl fram till där jag satt som en säck potatis med ingen energi och inte långt till svettdroppar. För jo, så ansträngande är det just nu att röra mig mer än i och ur sängen! Fick ialla fall antibiotika och gratis besök, man tackar, så nu knarkar jag 3 tabletter/dag och hoppas jag ska bli frisk!!

Tajmningen kunde ju ha varit bättre då jag låg i sängen nonstop hela min lediga LÖRDAG, förstå, min första lediga lördag sedan jag i stort sett flyttade hit tillbringar jag i min säng, kul, KUL... Nee, inte ett dugg!! BellaBus kommer hit och besöker mig ons-lör så då ska hon få tömma mig på all energi, det ger jag så gärna!!
Imorgon har jag en ledig idag igen, försökte mig på att jobba några timmar ikväll och hade det känts bättre hade jag tagit extratimmar imorgon, men det går fan inte. Känner jag mig någorlunda pigg (vila kan jag göra sen) så ska jag och Sofia till British Museum imorgon några timmar =) Ingen av oss har varit där och det är ju en sån där måstegrej i den här staden har jag förstått.

Systeryster och Jonas var här på snabbvisit tors-lör och vilken visit sen. Först tillbringar dem 4h i en buss från flyget istälet för dryga 1h, då det hänt någon olycka på vägen. Hungriga och trötta kommer de så fram till sitt hotell. Nae vadåm har ni bokat rum? Det finns inget till er. Schyst va?! Så Karin ringer mig runt 23 på kvällen och frågar vad jag gör och om dem kan komma förbi nu och sova hos mig. Haha javisst, tur dem var i rätt stadsdel av London kan man säga. Så gick glatt och mötte upp dem vid min tube-station efter att ha skramlat ihop madrass och täcka av Maddy och kudde och lakan av Steve. Tyckte jag var snäll som lät Karin och Jonas sova i sängen, men det ångrade jag snabbt då madrassen läckte som ett såll, alltså sov jag i stort sett på golvet. Medans dem turistade runt på fredagen var jag på jobbet, sedan åt vi alla 4 middag på Saigon Saigon, en vietamesisk restaurang bara några minuter från mitt jobb. MUMS vad gott det var!! Sedan åkte vi alla hem och sov för deras plan gick hem tidigt på lördagen och jag, ja som sagt tillbringade hela dagen i min säng, sjuk och deppig. SKOJ att få träffa dem båda ialla fall, om än väldigt kort!!

NU HAR JAG BESTÄMT MIG!! Efter ångest, råd av päron och vänner och lite mer ångest och mailande fram och tillbaka.. Jag kommer hem i början av juli istället för slutet. Eftersom jag ahr jobb på Hultsfred som Undersköterska och det är något jag skulle tycka vara intressant att testa på, tänker jag åka hem till det. Jag kommer försöka boka biljett att komma hem första helgen i juli tror jag, då det passar att flytta ut här i början av månaden och jag hinner göra lite shopping m.m. innan jag kommer hem!!
Nae, nu ska jag verkligen sova och låta kroppen återhämta sig så gott den kan.


I´m alive!!

Var ett tag sedan jag tog mig tid att skriva, men familjen vet ju vad jag styr med ialla fall.
Jobbat mycket och avslappningen på en ledig helgkväll innebär allt som oftast fest, vilket alltid är skoj =) Började en ny kille, Joel, från Australien häromdagen och jag, den "nyaste" fick självklart ansvar för att lära honom allt haha. Men det gick ju bra, lite krångligt att förklara grejer som jag själv tänker på, på svenska.. Riktigt trevlig och duktig kille ialla fall! Igår när jag gick hem från jobbet, hade Matt en intervju med en ny tjej så får se om hon blev anställd eller inte, hon verkade trevlig ialla fall.. Jobbet som har varit mycket slavgöra innan, ÄR det verkligen nu, då diskmaskinen varit trasig i över en vecka. det innebär vi diskar alla glas för hand, i en diskho som är alldeles för lågt ner, vilket ger ryggsmärta. Så tror nog alla i personalen känner sig mer eller mindre som Quasimodo just nu hehe.
Har ju precis varit val här och då vår pub precis ligger vid ett "council", hade vi öppet hela torsdagsnatten under valets gång ( jag jobbade dag som tur var) och sedan på fredagen när valet var över, då festade kontorsnissarna loss vill jag lova!! Kaos med alla glas, men tur vi har skoj ihop!
Många funderingar rör sig i mitt huvud just nu, det mesta om när jag ska komma hemhem. Målet är ju att börja plugga i höst och eftersom jag inte riktigt vet till 100 % vilken stad jag ska flytta till, vill jag gärna va hemma i tid, för att hinna flytta ut ur lägenheten hemma, hinna träffa vänner m.m. Har fått jobb på Hultsfredsfestivalen som undersköterska i sommar, vilket skulle vara toppenkul och väldigt givande! Ingen lön, men mat, boende och biljett för 3 dagar betalat, så går ju inte back.. Men får se, ska fundera lite till och sedan bestämma mig, annars kommer jag hem i skarven juli/augusti.

Igår efter jobbet möttes jag upp av Sofia utanför min dörr och hon var fullpackad med alla våra snygga kläder inför kvällen. Walkabout höll ett "Rubiks kub-party" vilket innebär att du ska vara klädd i alla kubens färger och under kvällens gång skulle man byta till sig, så man blev klädd i endast en av färgerna!! Efter ett tag lyckades folket riktigt bra haha. Vi som var på det här partyt höll till på övervåningen, så vara bara fullt med gräsliga färgkombinationer, solglasögon, peruker och flipflops. Haha, dock kände jag och Sofia oss till en början som ett par utbölingar då de flesta, typ alla, var killar och verkade känna varandra..vad är oddsen att så många känner varandra i London började man ju tänka. JO, Saken var ju den att Wildcats, ett fotbollslag i Australiska ligan AFL, hade reunionparty, så på festen var det spelare, fd spelare och deras vänner..och så vi två blonda svenskor haha. Men alla var jättetrevliga och vart en riktigt lyckad fest!!
Idag jobbar jag, som alltid, söndagkväll 17-stängning, men passar mig utmärkt. Hinner jag slappa, tvätta och sträcka ut ryggen.



Maddy fick agera fotograf och snacka om att hon och Aaron fick sig ett gott skratt åt våra kläder!!


Redo att entra rubiks kub-partyt! Många blickar fick vi då vi gick längs vägen till Walkabout.



RSS 2.0