4 dagar.16 timmar.55 minuter.

På ett ungefär, så länge har jag kvar i London, England, Storbritannien. Jag säger hela tiden att " jo, jag flyger hem på söndag" men jag tror inte jag riktigt förstått vad den meningen innebär och inte lär jag göra det heller, förräns jag varit hemma ett par dagar.
Sen senast då.. Jobbade i söndags då England-Tyskland spelade..ja, vad ska jag säga, England var kassa, Tyskland var bra och bra räcker med deras kvalité på spelet. Var riktigt bra stämning på puben med fanatiska fotbollsfans som kunde bra mycket svärramsor och deras bortdömda mål, ojoj, KAOS på puben!! Men dem var ju inte när att vinna ialla fall.
Igår började jag min "unna-mig-det-jag-vill" vecka och den började rätt bra. Ett par marinblå, låga Converse-skor, en vit tröja från Urban Outfitters och underkläder och tygskor från Primark. Kunde ju inte vara sämre idag, så fick bli ett par moss-militärgröna stretchjeans i stuprörsmodell från Topshop..dom var ju faktiskt på rean höhö.

Gick upp vid 08 imorse för att ha sällskap med Steve på tuben in till Oxford Circus, sen skildes vi åt då han skulle, som han sa själv " jobba, men blir nog en andra frukost och lite surfing på nätet", och jag gick till gymmet för en simtur. Min gratismånad går ut imorgon och då hinner jag inte, så fick bli sista besöket idag. Simmat samtidigt som en äldre dam i 70årsåldern ett par ggr och idag babblade hon på som aldrig förr. Och när hon sa vad hon jobbat med (rektor på en privatskola) kunde jag inget annat än att le för hon ser PRECIS ut som en sådan person- strängt uppseende med hög knut. Aja, hon var trevlig ialla fall och tyckte det var kul att höra jag haft en positiv upplevelse i London!
Nu ska jag strax sätta igång med mitt tårtbak, ska bjuda jobbet på jordgubbstårta ikväll då det är mitt sista arbetspass. 17-23.30, sedan är det inget mer pubslit för min del. Efter jobbet ska vi som kan hänga kvar och ta ett par drinkar och säga hejdå.

Imorgon är det en fullspäckad dag men jag kör på det den här veckan, hinner jag inte tänka så mycket och det är ju faktiskt saker jag VILL hinna med! Först blir det Camden Market med Ellen igen, var ju så mysigt och jag vill faktiskt lyckas hitta en snygg, brun skinnplånbok. Efter det ska jag försöka hinna med Harrods och kolla tjejrean och lite annat smått och gott. Seeen ska jag hem och göra mig iordning för kl 19 åker jag, Steve, Maddy och Aaron till Fulham till den cubanska klubben vi besökte förra söndagen, för att ha farwell-dinner. Steve åker till Spanien, igen, på torsdag så då får vi passa på =) Ochochoch, Kings of Leon spelar ju i Hyde Park imorgon kväll så ska försöka hinna höra en av deras låtar ialla fall, men vi får se hur det blir med det..

Nae, nu ska jag börja med tårtan. So long.





Mysiga Camden med ån rakt igenom marknaden och turistbåtar som går någon sotrts tur, ska se om jag och Ellen hinner med det imorgon.


Midsommardagen i London.

Jag ska åka till jobbet om 10 min så blir endast lite bilder från gårdagen. Jag och Ellen var några timmar på Camden Market so var helt undrbart mysig med alla små gränder, ån som rann rakt igenom m.m. PACKAT med folk dock!! Vädret igår var klarblå himmel och ca 28 grader, det ni!! Tur det finns vattenflaskor =)
Efter Camden åkte vi till Hyde Park där det var huuuur mycket folk som helst då vädret var bra, det var lördag och Stevie Wonder mfl stora artister hade konsert. Vi satt dock nere i "Sverigehörnan" där det anordnades dans runt midsommarstången med sånger, var jättekul!
Ellen, jag och Nathalie var först, sen droppade Steve, Maddy och Aaron in och sedan även Matt, Ryan och två till jag inte minns namnet på.. Efter en hel eftermiddag/kväll där åkte jag och Nathalie då vi var sist kvar, till walkabout, troligen sista gången!! Vakten som alltid jobbar hade saknat mina besök och skulle ha tråkigt nu när jag åkte hem hehe. N
ae, nu är det dags för jobb då England-Tyskland spelar, spännande match!





Ett av alla matrastställen på Camden Market.Kändes som man var i Asien med alla små matkiosker och alla asiater som stod och ropade efter en.



Midsommarkransar, dans och massa svenskar!



Ellen och Nathalie glassar i solen.



Steve, jag och Aaron. Jag köpte hatten på Camden Market, en ny favorit vill jag lova!


Dags för små grodorna.

Då är klocka strax 01 och jag kom nyss hem efter en alldeles för lång arbetskväll.. Hur mycket jag än tänker att " kom igen, du har bara 4 arbetsdagar kvar" så blir jag ändå lika irriterad på att folk ska sitta kvar till sista sekunden och lite till samt ingen hjälp med städning av managern..suck!! Men nu är jag ialla fall hemma och ska slänga ner huvudet på kudden så fort jag bara kan.
Som sagt, endast 4 arbetspass kvar: imorgon, sön, mån och tis. Sen är jag fri från allt vad jobb heter i 4 dagar innan jag sitter på planet hem.. Känns bara mer och mer overkligt och ska jag vara ärlig så får jag inte ens tänka tanken att jag faktiskt ska åka hem, för det stockar sig i halsen. Då kan ni förstå hur bra jag trivs härborta. Mestadels svider det att lämna alla jag lärt känna. Men tänk vad bra det är att leva i modern tid, finns ju både mail, chat, mobiler och hederliga handskrivna brev.
Imorgon blir det troligen att, direkt efter jobbet, åka till nån sorts spansk/latinsk klubb och kolla på fotboll. Dem där latinomänniskorna vet hur man skapar riktig fotbollsanda!
På lördag är jag helt ledig (då england spelar match på sön) och har planerat in Camden Market och Midsommarfirande i Hyde Park. Är visst nån svensk eller ja, jag vet inte, som anordnar midsommarfirande på lördag med midsommarstång och nubbe..KUL =) Verkar dock som att jag ännu en gång lockar med nyfikan aussies på svenska seder så grannarna Maddy o Aaron och ev Steve kommer med, sedan är det ett par aussie-kompisar som troligen dyker upp också..men vad är det man säger " ju fler desto roligare"!

Idag har jag även kunnat konstatera att det spelar ingen som helst roll vilket land, stad eller liten by du bor i. Världen är ALLTID liten och kommer så att förbli.  Den nye killen som samlar in hyra m.m. heter Ryan. Tyckt att jag känt igen honom sen fösta dagen men tänkt att " nae, inte i London, här känner man inte igen folk". Vi stod och pratade en stund idag och kom fram till att hans kompis Matt är han som dejtat Sofia jag umgåtts med här. OCH Ryan och jag träffades på walkabout första kvällen vi även träffade på Matt. Lång historia kort- vi har träffats och vi har en gemensam vän. LITEN VÄRLD!!

Pappa, om du läser det här: Jag vill ha grillad kyckling, potatisgratäng och sallad med mango och jordgubbar i, på söndag kväll när jag kommit hem. Tack på förhand!




Jag, Simon och brorsan på förra midsommar. Tänk, redan ett år sedan den här bilden togs,hjälp!!


Fotboll, football, soccer, fooseball...

Allt i detta land kretsar runt fotboll, vare sig man vill eller inte. Det stor mig dock inte ett dugg!
Sedan förra inlägget har jag hunnit med mycket arbetstimmar vilket visade sig ge litelite mer på kontot ialla fall, och tom så jag har kunnat shoppa lite..YES, nu börjar det ta sig!
Sofia, vår alldeles egna norrlänning åkte hem till Sverige i onsdags, trist som tusan, menmen snart är vi i samma land igen. Fick ett jättefint armband av henne från ett undermärke till Marc Jacobs (hör på den) med latinska texten: " Tibi in omne tempus" vilket betyder " för alltid, för evigt"-FINT!! Men jag misströstar inte helt,för då en norrlännings åkte hem kom nästa hit. Sofias lillasyster Ellen ska jobba som au pair över sommaren i samma familj som storasyrran så jag överlever.
I fredags spelade så England VMmatch igen, kassa var dem! Men stämningen var så på topp i puben med mycket skrik och mycket folk, precis så det ska vara =) På onsdag eftermiddag spelar dem igen och med det här fina somarvädret vi har som visst ska hålla i sig några dagar, kommer det bli kanon!!
I lördags blev det tidig morgon o gym med Steve, sedan Harrodsrea (ja, jag fick hela 2 min på tjejavdelningen, resten av de 3h var steves) och efter det australienmatch och sedan jobb. Puh, lång men rolig dag!
Igår jobbade jag 09-17 för att sedan när jag kom hem ladda för en lugn hemmakväll..trodde jag. Nee, efter 30 min hemma åkte jag och Steve till Fulham och en cubansk klubb för att se fotboll tillsammans med hans vän Mike. Efter det bar det av till Vespbar och Walkabout, jovars lite trött var jag imorse när jag vaknade. Men haft en toppenhelg och sådant här jag passar på att göra innan jag åker hem!!

Idag har jag varit ledig. Kändes sådär att åka till jobbet för personalmöte, men är glad jag kom upp i bra tid när vädret varit toppen hela dagen! Efter mÖtet åkte jag till gymmet och simmade 45 min (lite trött i ryggen nu) och sen blev det att möta upp Ellen och Nathalie för reashopping på Selfridges (lyxhus med alla märken) och hederliga H&M. Så köpte mig ett Ralph Lauren-linne i vitt, en blå typ seglarkavaj med guldknappar på H&M samt en lila slapptröja. Allt för 35 pund och tänk då på att Ralph Lauren är DYYYRT, så jag är nöjd med mig själv =)
Sagt upp mig från jobbet har jag med hunnit idag så from den 29 juni är jag arbetslös Londonbo för att den 4juli sätta mig på ett tidigt morgonflyg och flytta hem till Sverige igen. Känns rätt vemodigt faktiskt. Har ett toppenliv härborta: bra arbetskollegor, roligt jobb, härliga vänner, bra fritid, bra boende och finfint gymkort. Men som tur är så anpassar man sig rätt fort till en ny vardag och att komma hem ska bli KALAS!

Några av alla saker jag ska hinna med innan jag åker hem är:
-ta kort på london bridge, big ben m.m.
-se vaktbytet vid Buckingham Palace
-åka till Beyond Retro (en känd vintageaffär)
-gå på Camden market
-köpa en lyle & scott tröja
-gå på Walkabout en sista gång
-lyssna på Kings of Leon i Hyde Parl
-avskedsfest med jobbet
-hejdåmiddag med Steve, Maddy och Aaron
-SHOPPA

Ja, det är vad jag har att säga. Nu ska jag fortsätta vänta på landlorden så vi kan fixa med hyra, kontrakt och allt sånt där.
Ha en bra paddlingstur mamma och pappa!!


England-USA 12 juni.

Idag har jag en ledig dag och vilken tajming med vädret! Klarblå himmel och precis lagom varmt ute, dock lite blåsigt men vad gör väl det. DET ÄR SOL!! Gick upp skapligt för att åka ut till Bermondsey och titta på när Sofia packade sina väskor. En scarf knyckte jag till mig som hon inte fick plats med hehe. KAn ni förstå kompakt packning när inte ens en tunn scarf får plats.. Men hon har ju trots allt varit här 8 månader. Trist att säga hejdå, men skoj att veta att vi nog redan ses i slutet av juli, sweet!
Åkte sedan en snabbis till gymmet för att märka att det var proppat med folk på alla maskiner så blev ett snabbvisit vill jag lova. Åkte hem i träningskläderna och gick min väg bort till grönområdet en bit bort härifrån,tänkte jag skulle testa knät lite.. Så korta joggingsträckor, lite skridskohopp sida till sida och en rusch bara för och testa på höhö. Gick rätt bra, känns hela tiden och nu är det lite ömt, men det som inte dödar en, härdar en..antar jag. Så nu hoppas jag på bra väder så jag kan ge mig iväg till det mjuka gräset ett par ggr i veckan och komma igång ordentligt, skulle vara så skönt =)

Ikväll blir det troligen häng med Nathalie, vad vi gör är fortfarande ett frågetecken?

Här nedanför är lite bilder från Englands första VM-match i lördags. Var en del folk, men inte så mycket som jag trodde, tyvärr.. DOCK, på fredag lär det smälla rejält! England spelar igen, fredag after work och council-huset med alla kontorsnissar har möte, alltså kommer alla till oss efteråt. Så då lär det vara livat och glatt.




Söta Natalie, en av det nyanställda på jobbet



Emma och Matt som sååååå gärna ville vara med på kort..NOT.



Joel,som kvällen till ära hade en egen bar utomhus



Englandfans redo med öl och hejaramsor!







Jag i vår VM-outfit,den bär vi varje englandsmatch: tröja med tryck på ryggen, shorts, röda fotbollsstrumpor och vita skor.


Hejdåmiddag ett.

Japp, nu börjar vårt 4-gäng splittras upp härborta i London. Emma åker hem imorgon, torsdag, så i måndags kväll möttes vi alla upp vid Tower Bridge för att äta mumsig middag på "Sprada"-en italiensk restaurang, jättegott!! Sofia åker hem till norr den 16e juni så sedan är det bara jag o Nathalie kvar de sista veckorna, men vi ska nog överleva iallla fall =)

Gårdagens tänkta arbetspass 12-15/18-stängning såg ut såhär istället 10-24 NONSTOP..jag gick på toa en gång, det var vad jag hann med och ingen mat, inte ens en frukt, inte ens en kaffe fick jag i mig på dem alla 14 timmars arbete jag gjorde.. Kul? NEJ. Mitt humör var redan på morgonen dåligt då jag sovit dåligt och vaknade till spöregn. Sedan fick jag ha en svans efter mig hela första 6h, då en tjej, Alexa, gick på training. Inte en tjej jag hoppas Dan o Matt bestämmer sig för att anställa. Slö, klagade stup i kvarten, lååååångsam och inte särskilt trevlig mot kunderna..naedu jag var inte imponerad!!
Jag var i upplösningstillstånd vill jag lova, när jag kravlade mig uppför trappan till rummet igår strax efter midnatt och äntligen fick slänga i mig ett par yoghurtar. Nattens sömn var underbar!!
Den här veckan handlar i stort sett bara om jobb, men funkar det med för då får jag litelite mer över till mina sista dagar här och då kan jag unna mig det jag vill unna mig =)
Jaaa, inte så mycket att skriva faktiskt. Vi var ute i lördags, allt ska ju göras en sista gång och det ordentligt innan alla far hem. Så vi hann med en lång men skojig förfest hos mig, Lloyds och B@1, ett snabbvisit hos Joel (min jobbkollega) och sedan hem till mig igen. Lyckad kväll kan vi alla hålla med om, vi som minns den.

Sitter och väntar på Craig just nu, vår allt-i-allo som kommer och hämtar hyra, fixar trasiga grejer m.m. för jag har inte kunnat tvätta på 2 veckor pga en icke fungerande tvättmaskin så förut försökte jag ta saken i egna händer och fipplade med sladdar, knappar och jag vet inte vad. Inget hände. Så nu får han allt masa sig hit så jag slipper tvätta alla underkläder för hand, igen.





Emma och jag på Strada.



Jag, Nathalie, Sofia och Emma framför Tower Bridge. Vi hittade en villig japan som gärna tog kort på oss!





Det spöregnade självklart just den kvällen vi ville ta fina kort, men det gick ialla fall!



Tower Bridge på kvällstid.




Effektiv var ordet.

Hej världen! Här är klockan 12:15, solen skiner, 25 grader varmt ute och inte ett moln så långt ögat kan nå. Sommaren är äntligen här!!
Gårdagen tillbringades på jobbet mestadels, men hade en rast på 2h då jag jobbade delat skift.. Så då passade jag på att gå ner till Hammersmith river, alltså Themsen. Har inte varit där sedan jag flyttade hit, lite pinsamt, speciellt när jag märkte hur mysig "strandpromenad" det var där! Flera mysiga pubar, gröna små parker m.m. Där ska jag hänga oftare.
Imorse flög jag upp, något trött och något stressad då jag besämt med Steve att vi skulle gå vid 08 för att gymma. Jag gick upp halv 8..men jag hann, med mackan i handen, solglasögonen på sniskan och ena skosnöret fortfarande inte knutit, låste jag dörren vid 08 med en road Steve bakom ryggen.
Gymmet som jag nu fått 1 månad gratis träning på(!) har en simbassäng som går att simma längder i, är väl ca 20m lång. Så där tillbringade jag morgonen, 40 min.Hur skönt som helst och riktigt avslappnande! Efter det bar det av till Gant då Steve behövde (behövde o behövde) en ny pikétröja till sin Mallorcaresa ikväll.
Strosade runt lite själv då han gick till jobbet, samt att jag växlat pengar till Sara. Hon och hennes kompis som åker på bartenderkurs, mellanlandar i London 6h i eftermiddag så hon ska visa honom Primark och så kommer dem förbi mitt jobb för att säga hej och få pengar, SKOJ!!
Nu har jag städat rummet och dammsugit, inte dåligt gjort på bara några timmar tycker jag, då det är lite större avstånd från A till B i denna stad.. Värd en powernap uppe på terassen tycker jag, innan det blir en busy night på jobbet.
Hoppas ni får en fin helg i Sverige med sol och värme och roligheter! 



RSS 2.0