Sångfåglar i släkten.


Jag på Walkabout i fredags, syns inte på kortet men från scenen var det myyyycket folk som kollade!


Ikväll åkte jag och lyssnade på när kusinbarnen Alexander och Linnea sjöng och spelade på ett ställe här i London. Inte setts sen vi var små tror jag, så var lite komiskt att vi utav alla ställen ses i London. Duktiga var dem!!


Syskonen Herlogsson på språng till tunnelbanan =) Skoj att träffas!!

Imorgon spelar dem på en pub i Hammersmith, får se om jag hinner dit. Har en ledig dag imorgon, men verkar bli fullt upp.. brunch/lunch med Sofia, ev matshopping i svenska affären inför påskmiddagen på fredag, möte med national insurance number kl 16 och middag med tjejerna från jobbet runt 19.30. Får se om kropp och knopp orkar med allt, men det ska nog gå bra, ska alldeles strax sluta ögonlocken och låta John Blund komma hit.


Guanabara var namnet!

I fredags var vi ännu en gång på Walkabout och vad gör inte jag: jo, jag skriver upp mig på listan om att få sjunga kareoke med livbandet. Sagt och gjort, så står jag plötsligt där uppe på scenen med livebandet som har den snygga sångaren hehe. "teenage dirtbag" fick det bli och det var tur publiken sjöng med högt och bra, för jag ville inte höra min egna röst i det läget. Usch så nervös jag var innan men himla skoj efteråt att ha gjort det!!
Nathalie och Sofia sov kvar hos mig så på lördagsförmiddagen åkte vi till Notting Hill och Portobello Road Market, mysigt värre med frukost och bara strosa runt =)
Sedan skiljdes jag och Sofia från Nathalie och vi två åkte hem till mig för totalslappande, då vi hade bestämt med Steve att gå till en brasiliansk sambaklubb på kvällen. Det var nog den roligaste kvällen jag haft ute här sedan vi kom!! Sådan stämning, alla bara "var", dansade på bänkar och bord, sambadansare som visade upp sig, capoeiravisning och goda, men starka brasse-drinkar!! Den kvällen ska sent glömmas.

Igår, söndag arbetade jag 16-23.30. Gick bra, var en lugn kväll. Fick börja lite tidigare då den ena kocken, Danny, fick varm olja över sin hand, riktigt ful brännskada fick han stackaren..Inget jobb på ett bra tag så vi får se om den andra kocken klarar sig själv eller om det blir nyanställning. Matt, chefen, har ialla fall anställt en diskplockare och idag harjag intervju med en part-time bar staff, alltså samma tjänst som mig bara att jag går fulltid. Nån Ben från Dublin tror jag, skoj om det kommer in någon ny, är inte jag den som får göra skitjobbet längre höhö.
Ska strax hoppa in i duschen och fräscha till mig för kvällens arbetspass, går 17-stängning.
Vet inte om jag nämnt det, men min kusin Johan, hans två barn har ett band och dem är i London nu söndag-torsdag för att spela på olika pubar. Så imorgon kväll ska jag och Sofia ¨åka och spana in dem på en pub =) Inte träffat varandra på flera år och så träffas vi i London av alla städer, lite småkomiskt!!




Jag och Sofia med våra "swedish drink" som bartendern uppfattade som "sweet drink" haha..aja dem slank ner ialla fall.



Samara och Eddie dansar samba!! Samara hälsade vi på då Steve känner henne och Eddies pojkvän dansade vi loss med, stört rolig kväll!


Och här är kvällens höjdpunkt på världens sämsta kort: "Vår" bartender, ojojoj..ögongodis!!


Tråkdag, men en härlig sådan.

Japp, jobbat 10-19 så nyligen hemkommen. Varit en toklugn dag på jobbet och på det spöregn så vi har varit rätt uttråkade.. Jag har putsat alla ölkranar, putsat glasdörrarna på barkylarna och sorterat alla glas, igen, vilka kommer stå helt fel igen imorgon bitti när jag kommer dit..allt för att ha något att göra.
Matt såg allmänt rolig ut när han vände hela såsskålen uppochner och försökte gräva ut det sista med tungan.. Jag sa det att "eehm, matt, i think its empty by now". " No, i can still get two or three more drops out from it" okey, sysselsätt dig med det du haha. Jag hann även slå Dan i huvudet med en träplanka, eller planka men en del från en byrå hade lossnat och självklart lutar han sig framåt närjag ska lyfta bort den, snygg bula killen!
Lyckats få i mig en väldigt rinnig yoghurt och ett glas vatten nu, så tar sig saaaakta men säkert med mat i magen, en bit kvar dock till en hel riktig måltid. Skulle köpa skinka att äta tänkte jag men när jag höll på att lägga i den i korgen såg jag något grönt på en av skivorna, jo MÖGEL. Så nej tack, inget mer skit i magen här inte, så fick bli yoghurtar istället.
Inom några dagar ska jag eventuellt iväg på något spännade, men det skrivs det om mer då, peppar peppar ta i trä att det blir av =)
Nu ska jag dricka lite mer vatten och lägga både knä och fötter i högläge efter ännu en dag ståendes.



+16, lite molnigt.

Inte helt fel väder då jag har en dag ledigt. Dock bara gått en kort promenad d¨varken hälsan eller orken är med mig till 100 % riktigt än. Efter matförgiftningen har jag levt på vatten och yoghurt då det är det enda som stannar nere i magen och pga av dålig/ingen mat, är immunförsvaret sämst och pga det har jag fått ont i halsen.. Cirkeln är sluten kan man säga. Menmen, inte tid att deppa. Hunnit med att tvätta idag, tjoho, men det behövdes faktiskt. Ska sttrax fortsätta fylla i ett formulär jag fick på jobbet igår, något man ska fylla i efter cirka 2 veckor för att se vad man lärt sig m.m.
Imorgon blir det jobb 10-19 och orkar jag har jag lovat Emma på jobbet att stanna kvar, för på torsdagar ska vi visst börja med åt nytt " quiz", 50 frågor om sport, sprit m.m. och man vinner visst en flaska vin eller något liknande.. Hon ville ialla fall ha moraliskt stöd och ialla fall EN person i publiken medans hon läser frågorna hehe.
På fredag, om hälsan vill, är det visst "Bandeoke" på Walkabout.. Detta får vi ju bara inte missa!! Det absolut bästa bandet som spelade i lördags, spelar visst live bakom en, medans man själv sjunger kareoke, kul grej =) Sofia, Nathalie och jag ska dit ialla fall, hoppas Jensen kommer loss från barnvaktande m.m?!

Jaa, så värst mycket roligt har jag icke att bjuda på dessa dagar. Fick mitt fina engelska bankkort från Lloyds TSB igår, grönt och vackert så missar det inte i plånboken. Gick även in och fixade internetbanken och lite så, är inte som hemma med en dosa och olika koder varje gång, utan man ahr sitt användarnamn och lösen att logga in med, så kommer alla uppgifter upp. Smidigt och enkelt! Dock stod eng.kontot på noll,då lönerna visst inte funkar att få in efter ett par veckor (?!), så ska få cash advance på fredag, var inga problem sa chefen =) Annars blir hyran svår.. Trodde alla problem skulle lösa sig när man fick ett jobb, men icke.

Nae, nu ska jag äta en yoghurt och fylla i formulär med frågor man inte förstår, so long.


This is a day to forget.

Ja, fy fan. Det här senaste dygnet ska jag och vill inte minnas. Åt en kyckllingsallad igår kväll, kände magen började krampa på vägen hem från jobbet och ja, när jag kommer hem strax före 00 så blir badrumsgolvet och toastolen mina bästa vänner.. för jo jag har blivit matförgiftad. Så tillbringat natten, morgonen och hela dagen med mindre roliga aktiviteter och inget jobb. NU har jag lyckats få i mig ett halvt glas vatten, kan ni förstå att energin inte är på topp..men börjar inte förräns 17 imorgon så ska nog hinna kurera mig =)
Grannen,( ja storasyster) "Idol-Ola", lämnade inte kvar sin läkaroll på jobbet idag utan har knackat på flera ggr och frågat hur jag mår och om jag behöver något från affären, så jag är väl omhändertagen. Mattias ringde nyligen upp med och undrade hur jag mår, så känner mig trygg här!!
Lyckats att ialla fall engagera mig i ansökning till Universitet/Högskola i höst. Förstahandsvalet föll på Växsjö och det känns BRA. Sedan står Kalmar, Luleå och Jönköping på kö under. Hinner säkert ångra mig några ggr innan sista anmälningsdag är här, men nu är ialla fall ansökningen inskickad, skönt och fått det gjort.

Mamma, ska bli jättekul att du kommer och hälsar på mig!!Min entusiasm var inte på topp när vi pratades vid, men det skyller jag på sjukdom. Får se vad London har att erbjuda oss dem dagarna =)





Walkabout on a Saturday.





Igår var Mattias på testjobbdag på Starbucks, gick bra =) Medans han knegade lagade jag, OSkar och Philip mumsmat: klyftpotatis, kött, tzatsiki och sallad..kunde inte ha fått en godare lördagslunch!! Efter ett tag dök Emma och Nathalie upp då vi SKULLE haft slappiskväll med spel och prat, men så blev inte fallet.. Nee, dem fick låna kläder av moi, för mot Walkabout styde vi stegen! Var rugbymatch mellan England-Frankrike så var skön stämning med skrikande britter och fransoser i baskrar.
Sen när livebandet drog igång. H-E-R-R-E-G-U-D vad vi röjde!! Dem spelade bara rockklassiker, från 50/60talet och framåt och vi stod längst fram och rockade loss som andra groupies.. Men sångaren var ju faktiskt snygg OCH kunde sjunga OCH kunde spela gitarr, vad ska man göra?!
Så efter en lång och stört rolig kväll styrde vi hemåt och alla 3 trängde ihop oss i min säng, då tjejerna bor en bra bit härifrån, dock dog Emma av värmeslag så beslagtog golvet hehe.
NU på förmiddagen gick vi till Starbucks för att äta lunch, men tog med den ut i parken i Shepherds Bush då vädret är kanon idag. Jag har precis ätit färsk mango i linne ute på trappan och gassat mig i solskenet!
Strax bär det av till jobbet, då dem ville ha in mig 1h tidigare, så idag blir det jobb 16-23.30. Bara att ladda magen med käk och vätska och sedan är det bara att sätta fart i benen.


Min vardag.

Skulle som sagt gått ut ikväll, men kroppen och knoppen sa ifrån så tar mig en välbehövlig och väldigt skön relax-kväll hemma på gatan. Spöregnar ute och det smattrar sådär mysigt mot fönstret, vilket kommer betyda att jag kommer somna gott inatt.
Idag har det vart busybusy på arbetet, fredagarna är dem som går fortast men som är mest slitsamma. Alla kontorsnissar går ut och äter och sedan är det dags för after work.. Nära på att jag inte skulle få sluta men iväg kom jag sedan.. Hann med att knäppa två snabba kort från jobbet ikväll, ska se till att ta på själva puben och inredningen nästa gång, men hade jag försökt hade ni bara fått se en massa främlingars huvuden, fullsmockat nu på kvällen och då gick jag ändå strax efter 19!!


Min arbetsplats til största delen: Bakom bardisken. Här är Matt, managern och Tiffany i full språng.


Söta flickor: Emma och Tiffany!


Mitt kommande liv.



Härlig bild va? Är från Hyde Park, vet icke vad blommorna heter, syrran du som kan orden jag tappar, vad är det?!
Idag har jag arbetat 10-19, skulle sluta 17 men arbetade 2h extra, då Rob, en ur personalen var sjuk. Inte alls taggad på det med tanke på min troligen brutna tå, menmen pengarna behöver jag så jag tackade ja. Kom hem för någon timme sen efter att ha handlat loss på "Island". Är en affär där nästan allt kostar 1pund=ca 10 kr. Allt från grönsaker, maträtter, grillspett, flingor, bröd, dricka..you name it. En affär jag tycker mycket bra om och som ligger på vägen från jobbet till bussen, så hur smidigt som helst. Hade även fått in en beställning från Steve att köpa hem 12pack ägg för 1pund. Han köpte ju mjölk till mig häromdagen så utbytet går utmärkt =) Bättre person att dela kök med kan man icke ha. Hann även med ett besök på Lloyds Bank imorse innan jobbet och nu har jag ett engelskt bankkonto, kortet kommer inom några dagar. Var gratis att skaffa och verkar funka bra. Var den banken jag kände till innan så känns tryggt, och min handladre var jätterevlig,
Imorgon väntar, tro det eller ej, jobb 10-19 och sedan utgång!! Vet faktiskt varken var, när eller vilka som ska med förutom Sofia från Umeå och hennes vän Henny som är här på besök. Men de sista gångerna har det slutat med att vi är ett rätt stort gäng så ska bli skoj =) På lördag är jag faktiskt ledig, så ska passa på att sova ut och sedan träffa Emma från Norrköping och Nathalie från Degerfors samt säkert några till över som vi sa, vin och ost och finkläder eller mysbyxor och film, beror på humöret!! Skoj att ha hittat några likasinnade härborta, inte för att jag inte haft pojkarna eller några andra men skönt att ha ett par tjejer att snacka strunt med ibland!! Men som vi sa, är man här i London och gett sig ut på ett äventyr, så är vi nog alla lika någonstans.
Nu ska jag ner och hämta min vittvätt, jobbigt med vit skjorta varje dag på jobbet. Sen blir det sova, sova sova!!
Hoppas ni har det bra hemma och att ni snart slipper snön =)


Busy little bee.

Hej allihopa!
Denna vecka är det mycket jobb på schemat.Igår jobbade jag delat skift så först 10-17 sedan 19-23.30. Hyfsat död när jag kom hem, men bara att slänga sig i sängen och stiga upp halv 8 idag för passet 10-17.. Varit övertrött tror jag, då jag hunnit dammsuga, slänga in en tvättmaskin, baka bröd och städa köket, inte illa va?!
Dock sitter jag med krigssår över hela kroppen känns det som: vattenblåsa ena foten, nageltång som bara den på ena tån, brännsår på ena handen lite varstans och blåmärke på näsan(!?). Därpå ett ont knä, trött rygg och en väldigt stukad om inte bruten stortå?? Ska be kära doktor granne Steve kolla på den sen, för känns inte okey. Men ska inte klaga, kunde vara värre!!
Trivs som fisken i vattnet på jobbet, trots tiderna och dålig lön =)
Nu har killarna precis varit här en stund och ätit hederlig Bullens pilsnerkorv och potatismos, mums! Dem ska hänga på min pub imrogon kväll medans jag jobbar, är ju S:t Patrick´s Day här imorgon (irländskt helgon) som firas rejält. Verkar som ena grannen, Maddy, även kommer med några vänner.. chefen kan ju inte klaga på att vi drar in för lite pengar sen jag började hehe.
Annars händer det inte så mycket härborta..
I lördags kom vi hem halv 4 på morgonen efter Melodifestivalkvällen och i söndags gick jag till Walkabout med Steve, Maddys vän Rosie och en svensk tjej som jag träffade på lördagkvällen, Sofia, från Ume.. Hon och 2 tjejer till snackade jag med endel och dem var alla jättetrevliga och skoj att vara med =) Känns bra att jag även ska hänga med arbetskompisarna en kväll här nu snart, så det inte bara blir svenskt..men tycker jag pratar mer och mer flytande engelska och det är ju toppen!!
Nae, nu ska jag försöka hugga tag i Steve och få min tå undersökt..som sagt vill.jag.inte.flytta. med tanke på grannarna och deras förmågor höhö.


Natural History Museum

Jag, Philip och Mattias gick visst till Natural, inte National, History Museum igår och gick runt ett par timmar =) Stoooort som alla andra byggnader här, så vi hann inte klart. Men eftersom det är gratis går det ju lätt att åka tillbaka.Kvällen blev det melodifestivalfinal i Kyrkan, med MASSOR andra svenskar, var riktigt rolig stämning!! Sen blev det svenska puben och sedan något annat hängställe, vi var väl 15 svenskar tror jag, plus Steve, men med sitt blonda utseende så har han blivit en i mängden =) Bytte nummer med några svenska tjejer som var toppentrevliga, så dem ska ev följa med oss till Walkabout ikväll!! Blir en lugn och tidig kväll för mig, eftersom jag börjar 10 imorgon och jobbar dubbelskift..inte skoj och vara trött och seg då. Men härligt att få lyssna på lite livemusik ikväll.




Natural History Museum


Dinosaurie-skelett


Inbitna pojkar.


Tyrannosaurus Rex och..nåt annat stort huvud.


T-Rex.


Tänder..lite större än våra!





Svenskar laddade och redo för Melodifestivalen.


Vi fick lysande diodpinnar från några,dem fanns båda på armarna, runt halsen och i ölflaskorna.

National History Museum

Idag, eller strax, ska vi åka till ett till gratis-museum och kolla dinosaurier, finns säkert något annat med men det vet jag finns där! Gratis är gott och något måste jag ju göra på min lediga helg.
Ikväll är det dags för finalen i Melodifestivalen, så blir att hänga med två volontärtjejer innan, Emma och Nicolina, för att sedan se finalen och sedan ut, tror jag är planen ialla fall =)
Gårdagens arbetspass 12-20 var gaaaalet. Snacka om fredagrusch.. Jag stod bakom baren och tod alla beställningar medans Dan och Tiffany sprang runt som dårar och ändå kändes det som att vi var för några.. Tur det lugnade ner sig i en timme ialla fall, innan det var dags för afterwork på fredagen. Hur rolig och härlig stämning som helst med mycket folk och det gick faktiskt bra!! De flesta kunderna är ju trevliga och hjälpsamma, men sedan finns det ju alltid något ägghuvud, men då är det bara och le och TÄNKA att gud vad otrevlig människa. Inte så smart att säga kanske,
Killarna kom till puben efter jag slutat jobba, så vi satt där ett par timmar och snackade, var ett lagom avslut på dagen =)
Nae, nu måste jag göra mig iordning ifall pojkarna 3 dyker upp snart!
Hoppas allt är bra varän ni befinner er =)


A hard work work.

2:a arbetsdagen idag då. Bara jag och Matt som jobbade samma skift 10-17 men gått bra. Dock kunde man trott jag jobbade själv då han satt på kontoret och sprang ärenden stup i kvarten, så där sotd jag med 7 törstiga och hungriga kunder och jag hittade interät knappar på betalningsgrejen.. Tur stamkunder finns, en herre hjälpte mig att trycka rätt haha. Annars har det gått bra, Matt tycker jag fattar snabbt och är nästintill självgående redan, KÄNNS BRA ATT HÖRA =) Fick även höra att min engelska är superb, och det är ju inte helt fel!!Något som jag reagerade på var dock ett ungt par med en kanske 2-3månaders bebis inne på puben. Dom kom kanske 12 och gick när jag slutade vid 17, då har dem suttit med barnet inne på puben hela dagen och druckit öl.. känns som lite fel miljö att växa upp i, men är är det fult normalt?!
Dock tar mitt knä mycket stryk av att faktiskt inte sitta ner på 7 timmar (ingen mat heller för den delen) så sitter i högläge och tänker inte röra mig mer nu!! Skulle egentligen åkt ut till svenska kyrkan där killarna är på paj-kväll (?) och sedan träffat ett par stycken från jobbet över en öl, men får bli på fredag när jag slutar mitt skift kl 20.. konstigt att kunnde dricka på jobbet.
Här nedan är min pub´s skylt och hur den ser ut på utsidan. Ska ta kort på insidan så fort jag kommer ihåg kameran.
1-0 TILL MAN U-MILAN, toppenmatch!!




Ingången till höger är där jag går in. Baren är på nedervåningen, nästa våning är kök och boende och översta våningen är bara boende.


Grabbarnas näste.

Här kommer några bilder från killarnas boende borta i Acton. Jag kan säga att jag.ska.ha.råd.med.mitt.rum!! Denna standard är vad det är vanligtvis runtom i London, fin stad va?!


Igenfrostad frys och äcklig gegga både i frysen och på golvet..


Spisen, där plattorna inte funkar ordentligt så man får tända på gasen med en tändsticka..

Köket.




Mattias fina utsikt när han kliver ur sängen på morgonen. Jag tänker slumområde i Brasilien?


Arbetsdag 1 på Salutation.

Hemma efter första arbetsdagen på Salutation. Var rätt pirrig imorse och självklart flippade mobilen ur igår kväll, men den ringde som tur var och jag hade sett till så pappa ringde och väckte mig ifall att. Så upp kom jag. Började kl 10 och då blev det att fylla i lite papper, få en rundvandring på stället och sedan, till min förvåning, fick jag tillstoppat mig pengar för att gå till Primark och handla två vita skjortor till jobbet =) Så dit sprang jag och jag tog även kopia på mitt pass så Matt, chefen, såg så jag är här legalt!
Sen började det bli riktigt rörigt för huvudet.. nog att jag är snabblärd och förstår mycket, men herregud!! Hur många olika ölsorter som ska hällas upp olika och i sitt särskilda glas, alla vin/sprit/cider och whiskeysorter Matt räknade upp och sa smakerna på. Sen var det menyn, hur man serverar, kassapparaten som har hundra olika knappar med inte alltför vanliga engelska ord.. Och så mitt i allt det här kommer en medelålders man in " oh, there´s your first customer"..va?! Ja, det var bara att ta beställningen och det gick ju bra, som tur var ville han ha en öl som jag faktiskt kände igen och visste var glaset stod haha.
Slutade 15 och då blev det shopping av svarta skor och ett par svarta jeans på Primark och 2 linnen att ha under skjortan, allt detta för 150 kr, inte illa pinkat va?
Så nu sitter jag här, ätit en kycklingsallad och huvdet och fötterna och knät är helt döda, ska inte röra mig ur sängen mer än nödvändigt idag!! Men personalen var jättetrevlig och hjälpsam, så passet 10-17 imorgon ska nog inte vara några problem =) Jobbade med Matt, som är pub manager, alltså ansvarig för allt samt Tiffany som är 23år från Australien. Frågade lite om den andra personalen, jag och Rob är 20 år, Emma 21, Tiffany 23, Elina 24 och de andra vet jag inte..men som sagt så är det ung personal vilket är toppen!!
Så nu ska jag plugga på menyn och alla alkoholsorter så jag får lite mer koll ialla fall. Lättare när man väl står där och har allt framför sig, men ojoj vad mycket att få in!

Det som nu måste fixas för att lönen inte ska behöva betalas kontant för alltid och att dem ska ha någonstans att skicka pengarna, är ett National Insurrance Number och ett Bank Account. Ska ringa till N.I.N imorgon bitti och försöka hinna in på en vettig bank imorgon efter jobbet, ska ringa hem och höra med Swedbank först om dem har något bra tips eller något samarbete med en brittisk bank.

JAG HAR ETT JOBB I LONDON!!



JAG FICK JOBBET!! Leendet på läpparna vill inte lägga sig, guuuuuud så härligt underbar känsla att faktiskt få göra något om dagarna!! Där man dessutom får betalt och inte bara gör av med pengar.
Suttit och väntat på ett samtal från Matt, chefen, hela dagen och så står det på mailen att han inte kan komma fram på mitt nr... Så jag ringer upp och får höra i stort sett direkt att " jag skulle gärna se dig här imorgon kl10 för att börja ditt första arbetspass hos oss"..eeh JAA jag kommer!!
Dock har jag ingen vit skjorta och inga svarta skor, förutom stövlarna. Men blir att inhandla imorgon på billiga, trogna Primark direkt efter arbetet.. Oj, jag kan faktiskt säga att jag har ett jobb, i LONDON, det är en skön känsla vill jag lova! Skönt att märka att all möda faktiskt ger resultat. Idag är det exakt 1 månad sedan vi kom till London.


I landet av fotboll.

Och är man i ett land som England, där fotbollen är viktigare än både jobb och familj, då kanske man ska engagera sig lite. Inga problem, eftersom jag tycker det är skoj!
Så idag gick jag bort till killarna med min fotboll i påsen, redo att lira loss lite i en park dem har några hundra meter från sitt hus =) Har varit cirka 5 grader varmt idag, med världens blåaste himmel och solsken för fullt, så var riktigt skönt att stå och passa bollar till varandran en stund!!
Varit en slappardag för fullt idag,men kroppen och knoppen är inte riktigt 100 % hos mig känner jag, så var rätt skönt. Lagat mat för en stund sen, fick bli kycklingspett med ris och sallad, mums =)
Steve, grannen jag delar kök med, kom nyss hem från sin weekend i Amsterdam och var hyfsat sliten och en plånbok á la Louis Vitton fattigare, inget skoj..men han hade haft en skoj helg och det är ju huvudsaken hehe.
Var ju iväg på intervjun på " The Salutation" igår och blev riktigt positivt överraskad!! Helt nyrenoverat därinne med en touch av både gammalt och nytt och puben hade även en innegård med värmeslingor, mysigt. Personalen var alla yngre, mellan 20-30 kan jag tänka mig och det är ju skoj, än att behöva arbeta med nån bitter britt i sina sämsta dagar.. Matt, chefen, var väldigt nöjd och ska höra av sig imorgon om jag får jobbet eller inte så håll tummar och tår nu!! Där skulle jag verkligen trivas. Inte så bra lön men absolut så det räcker till och puben stänger senast 23 vad jag förstod så inga totalsena nätter heller...bra ställe helt enkelt!
Blev melodifestivalen sedan, va fan Sverige?? Pernilla Wahlgren framför tuffa brudar, inte smar drag!! Skoj med Dalamasarna dock, mysig låt. Sen trillade vi in på svenska puben " The harcourt arms" och vilken överraskning, alla där var bögar och kunde sjunga med i våra SVENSKA schlagerlåtar, komiskt!

Imorgon kommer Philip hit, han är laddad till tänderna för ett Londonäventyr, ska bli skoj med ännu en härlig svensk att hänga med! Hoppas, hoppas han får det lättare att hitta ett jobb, är ju lite segt med 1 månad faktiskt.


Tube Map= Livräddare



Som ni kan se är det ett hyfsat virrvarr med alla tunnelbanestationer, olika linjer beroende på färg och så är allt indelat i zoner. Jag går av och bo och bor vid White City, där jag så fint målat lite med grönt, ser ni?! Det är den röda Central Line som går till tex Piccadilly Circus och Oxford Street. Ska man endast dit är det ju jättesmidigt..dock ska man allt som oftast någon annanstans och då har den här kartan var en räddare i nöden vill jag lova!!
Om ett par timmar ska jag bege mig mot arbetsintervjun, ska bli spännande!! Läste deras annons igen för en stund sedan och det stod att man skulle börja redan imorgon visst, oops! Men ju tidigare desto bättre =)
en son till mammas väninna (ja, Oscar), hörde av sig igår och tipsade om två barer/pubar jag kunde gå till och säga att han rekommenderat sig..så någonstans av dessa tre ställen BORDE jag kunna få jobb! Känns faktiskt riktigt skönt just nu och att solen skiner konstant i flera dagar nu gör ju inte saken sämre.

Ikväll har vi 3 bestämt oss för att åka till Svenska Kyrkan, då dem visar Melodifestivalens Andra Chansen ikväll. Kan vara skoj att träffa lite andra svenskar och bara sitta och ha en lugn lördag! Melodifestivalen är väldigt stor ialla fall i de homosexuella kretsarna här i London, för sist gick vi in på den svenska puben som ligger mittemot svenska kyrkan.. Var till 99% homosexuella därinne som faktiskt kunde texterna och sjöng med på SVENSKA, riktigt skoj att se och höra =)

Familjen: Hoppas ni kör försiktigt upp till Sälen och att resan går/gick bra!! Vi får se till att skypa en dag, så jag får se er och även fam. Löfstrand!


Jobbintervju imorgon då!

Skam den som ger sig och inte tänker jag sitta i nån skamvrå och skämmas över att inte ha gett ALLT utav min energi för att hitta ett jobb här i London.
Blev uppringd av det där telemarketing-jobbet redan i eftermiddag, så på måndag ska jag arbeta extra 9:30-16, vi får väl se...
för IMORGON KL 17 (min tid), ska jag på arbetsintervju på "The Salutation", en pub i Hammersmith!! Det skulle vara så perfekt att få ett arbete där.
1.JAG HAR ETT ARBETE!!
2. Jag börjar redan på måndag sådana fall.
3. Det tar cirka 25-30 min att gå dit, alltså behöver jag inte lägga alla pengar på pendelkort.
4. JAG KAN STANNA I LONDON!!

Jag trivs alldeles för bra för att åka härifrån och kan detta jobb göra så att jag stannar är jag skyldig dem ett jäkla hårt arbete från min sida!! Chefen som jag mailat med verkar ialla fall trevlig. Lyckades hitta jobbannonsen på "Gumtree", en stora hemsida där det finns lägenheter,jobb m.m. Tänk att man kan lyckas hitta nåt i ett sånt virrvarr och faktiskt få svar =)
Känn min glädje Sverige och ta lite av den om ni är på sämre humör.
Nu ska jag lägga mig en kort stund innan killarna kommer hit, dem har varit ute på Heathrow och träffat några kompisar som mellanlandar där inför deras jorden-runtresa.

Wish me luck.


Utkast: Mars 5, 2010



Igår kom vi äntligen iväg på bio, tror vi gått o pratat om det sen vi landade. Går så mycket, mycket mer filmer här än hemma så gäller att passa på.
"The Wolfman" blev det igår och jag hade sagt innan att hoppas den drar igång direkt så man slipper sitta och tråka innan filmen börjar på riktigt.. joho då, jag tackar jag! Första scenen är totalblodig och splash säger det åt alla håll och kanter..en sur varulv kan man kalla det. Filmen var rätt mörk, men riktigt bra gjord och absolut värd att se!! Dock inte för er med kräsen mage för som sagt är det blod, tarmar och huvuden lite titt som tätt.

Här får ni alla en slängkyss med expressfart till vart ni nu befinner er! Hoppas ni alla mår bra och tar hand om er =)



Är det vår och sol eller är det?? Denna fina himme har jag hos mig idag.


Hemma på min gata i staaaaan.. Denna gata bor jag på, "mitt" hus är första till vänster, där en grön skylt sitter!


Kom hem för en stund sen efter en arbetsintervju ute i zon 3 ( 45 min resa,suck) för ett telemarketing företag som ringde och gjorde undersökningar på sjukhus m.m. i Sverige för min del då. Dock världens sämsta lön, den betalas inte veckovis heller så hyran hade blivit svår och när jag satt och tänkte efter intervjun på om jag ska tacka jag eller nej..då ringer det en till reception och hade visst massa strul med sin lönecheck. Så nej tack, dålig lön, lång väg att åka och krångel. Nog att jag vill jobba men är inte helt blåst och går på något sådant!
Så nu ska jag laga lunch och sen ut och kicka lite fotboll på gatan i det sköna vädret =)


Bilder från Imperial Museum.


Imperial Museum


Olika plan från olika länder under 1a och 2a världskriget.


"The devil", en tank som användes under 2a världskriget.





Uniformer från tyska armén under 2a världskriget.


Winston Churchill´s kända ord.

Jude-stjärna som syddes fast på kläderna och lägerbyxor.


Tidningsurklipp från D-dagen.




Marre och jag väntar på Oskar som skulle hämta ut något kort.

Byggnad vid Vauxhallbron. James Bond ska visst flyga ut med en båt från detta hus!


Westminster Abbey som är ENORMT!


Imperial museum

Tror jag att det är vi ska gå till idag!! Vaknade upp för ett tag sedan, själv, för första gången på 3 veckor.. Var lite knasigt att inte kunna säga godmorgon till någon så därför säger jag GOMORRON SVERIGE!!
Ska göra mig iordning så killarna slipper vänta, för idag ska vi till "Imperial museum", om jag fick till namnet rätt. Gratis inträde, YES, och museum om 1a och 2a världskriget, så ska bli riktigt intressant =)
Igår var det solskensväder á la vååååår, cirka 10 grader och helblå himmel så blev att solglajjorna åkte på och ingen jacka, helt underbart =) Nu hittar vi rätt väg till Notting Hill dessutom, det tar ungefär 20 min att gå, så dit gick vi igår och käkade mumsig glass!! Äntligen fick jag min första pistagekula,gått alltför länge sedan sist.
Jag ser allt att ni är många som läser bloggen, så vart är era avundsjuka rop på vår och sol??
Familjen: Hoppas ni får det toppen i Sälen nästa vecka och att det är mer sol och sköna dagar än i julas!!

Nae,nu måste jag skynda mig här.
So long suckers


Söndag hela veckan.



Idag har vi haft en riktig vilodag härborta i White City! En välbehövlig sådan efter helgens alla bravader =) Pojkarna har kört slappning på sitt håll, medans jag och Sara satte oss i BBC´s lilla park en bit bort för att gassa i vårsolen =) Varit ca 10 grader varmt här idag med solsken, dock blev det fort kallt så fort molnen kom. Hunnit att tvätta en maskin och köra ceasarsallad är väl ungefär knopen vi hållit, men dem dagarna ska få finnas dem med. Även precis tittat klart på "10 orsaker att hata dig", från vilken film bilden är tagen, tänk att det är 11 år sedan den kom ut.. vet den var en stor snackis när vi var yngre, så lite sentimentalresa gjordes ikväll!
Imorgon är Saras sista dag här i London, känns lite konstigt att jag plötsligt ska få bo helt själv i vårt mysiga rum.. Men inget jobb har hon och inga pengar som rullar in så inte så mycket alternativ. Ska allt tvinga till mig ett jobb åt henne någonstans! Philip som kommer nästa måndag får fylla ut Saras skor och det kommer han göra alldeles galant =) Jag och 3 indianpojkar i London kommer bli ett intressant äventyr, minst sagt.
Morgondagen ska visst också bjuda på härligt väder, så tanken är att vi ska gå till Notting Hill och käka italiensk glass, mums! Känns nog långt bort för er i kalla, snöiga Sverige.
Steve, vår trevliga granne från landet down under hjälpte mig med nursing agencyn idag, eftersom dem inte haft världens bästa fart och förståelse angående jobbet. Så han ringde upp dem från sitt jobb och hade låtit sträng och taaada efter bara några minuter ringde det upp en Julie från Orion Locums agency och pumpade mig på alla möjliga frågor!! Så nu ska det inom ett par korta dagar dimpa ner lite papper i brevlådan och sen ska det vara klappat och klart att börja jobba =)
Igår, då det faktiskt var söndag och klassisk vilodag, åkte vi till Trafalgar Square och mötte upp Henrik och Anna från Linköping och Ellen från Vimmerby, 3 svenskar som Mattias och Oskar träffat på Svenska Kyrkan för någon vecka sedan. Blev en hederlig fika på Starbucks och ett inplanerat biobesök till helgen.. Kul att träffa lite annat folk, även svenskar, och världen är ju inte stor då några Linköpingsbor träffas i stora London.


RSS 2.0