Jewel at Piccadilly Circus

Efter inköp av fotboll,bok, skor, linne och lite annat smått, allt för endast 250 kr, drog vi oss hemåt och killarna kom över strax därefter för att käka och föra. Killarna skulle göra potatismos och fiskpinnar och när de köpte moset så stod vi alla o tänkte att hmm, custard, jomen det är nog mos. Tji fick dem, custard=vaniljsås vilket skär sig en aning till fiskpinnar höhö.
Sara och min granne från Australien, Steve, plus killarna förade för fullt innan vi styrde mot tunnelbanan och Piccadelly Circus. Steve skulle på VIP-fest för sin vän som fyllde år och hux flux var vi också inbjudna!! Så vi hamnade på "Jewel", ett fräscht och mysigt ställe att vara på, dock var vi mest på övervåningen där själva VIP-loungen var. Sara och Jag spred den mumsiga drinken "P2" och tillslut hade bartendern lät sig innehållet utantill och Steve samt han vän Dan och hans tjej hade inte druckit något så gott på länge. Go Swedish alcohol! Dock stängde klubben vid 01 och det var pga att folk bodde ovanför fick jag förklarat för mig av den svenska bartendern som jag pratade engelska med i 5 minuter innan vi båda kände igen den allt så läckra svenska brytningen.. Vi styrde stegen åt ett håll och där mötte vi en norsk kille som absolut skulle släpa med oss åt andra hållet till nåt bra ställe, yeah right. Han hittade inte dit så hejdå med dig, vi hoppade in i en taxi och åkte hem =) Somnade fort och härligt runt halv 4 och denna dag är ja..en seeeeg dag!! Sara var pigg och uppe fort medans jag allmänt mådde som man gör efter en helkväll men nu är det ombytta roller. Jag har städat hela rummet (bombnedslag) och köket, medans Sara ligger och snusar gott i sängen.
Ikväll ska vi visst till "Nordic Bar", en skandinavisk bar och matställe som serverar god mat och visar sport, så det är bara att bli fit for fight igen. En dusch så vaknar man till liv igen!
Här nedan är lite bilder från gårdagens partaj.



Sara och Mattias på Jewel


Jag och Sara


Oskar, Mattias och grannen Steve.


VIP-övervåningen med födelsedagsfolk


SockerSötaSara


Regnet tar ut sin rätt.

Blev hängig och dan efter vår härliga regnpromenad igår och vaknade upp med rejäl huvudvärk och seg kropp, så åkt på nåt spunk härborta.. Så jag har relaxat totalt idag med en bok i sängen, medans Sara vart duktig och gått fram och tillbaka til Notting Hill idag igen.. idag gick det dock fortare då hon hittade rätt redan för början höhö.
Pratade precis med världens speedade person på den nursing agency jag har fått kontakt med genom min snälla granne Steve =) Skulle vara snällt om hon tänkte på att jag inte är härifrån för jag hinner ungefär uppfatta varannat ord av vad hon säger. Ialla fall hade hon läst mitt CV och sa att dem absolut skulle ha nytta av mig och gärna vill ha mig!! YES, så hon ska maila mig nu under dagen om lite grejer jag ska fylla i och sedan är jag igång, skönt att äntligen vara nära ett jobb. Pappa ringde alldeles nyss och han och mamma är så gulliga att dem bidrar med 2 veckors hyra så jag kan fortsätta mitt äventyr ett tag till..TACK!!

Ikväll är det så äntligen dags för Champions League-match, Inter vs Chelsea och denna ska jag se på en pub,därmed basta!! Får tagga till och ta mig i kragen och släpa mig till en barstol för att se matchen ialla fall =) Vi snackade om att köra riktig partykväll nu i afton, men det får nog bli för dem andra 3 musketörerna, D´Artagnan stannar hemma. Oskar ska dock gå oh se Lisa Ekdahl ikväll, lite otippat att se här i London men det är visst slutsålt! Mattias är ju totalt insnöad på hockey så han och jag får väl sitta vid varsin tv-skärm ikväll och glo på våra matcher, Sara blir så illa tvungen att följa med.


Notting Hill och London runt.



Jag och Sara skulle spara in pengar så vi fick för oss att gå till Notting Hill, skulle ta runt en halvtimme, eftersom Sara vart förbi där när hon gick häromdagen. Dock mindes hon vägen en aaaaningens fel så vi gick i dryga timmen istället.. Vi hann se pampiga byggnader på vägen!!



En dränkt Sara framme på Portobello Road i Notting Hill.



En dränkt jag på Portobello Road, så mycket regn att jackan började läcka..



Vi gick förbi en skola med olika ingångar för boys/ girls and infants.. Innegården var uppdelad av ett staket så här var det inget mixande utan tjejer och killar totalt för sig själva!



Hyde Park i vårsolen.


Mattias och Oskar spatserar i Hyde Park.



Peter Pan-staty. Ska visst vara med i dem filmerna..


Gräset är grönare på den här sidan av havet vill jag lova!


Princess Diana´s fountain monument. Jättefin och häftig fontän.


Sara, Oskar och Marre chillar vid fontänen och blir bländade av vårsolen!!

Moi vid någon slags staty. Här har jackan åkt på, annars var vårsolen så skön så det var kofta och solglasögon som gällde!! Oskar köpte till och med glass och det är februari...



Engelska solen, fint va?!


Kaos i efterblivna London.

Livet har väl inte riktigt blivit som vi tänkt oss här första dagarna haha. Igår när jag skulle handla hem mat till en väntandes Sara, funkde inte mitt kort. "okey, då är väl pengarna på andra kontot" tänkte jag. Men nee, när jag kommer hem är ju pengarna där, på kortet..hmhm, skumt. Likadant idag, går inte att betala med det och inte att ta ut även fast jag prövade i olika bankomater. Så jag och Sara fick snällt sätta oss ner i Hammersmith och ta en paus i jobbsökandet och jag fick ringa 118118 och därifrån kopplades jag vidare typ 4 ggr. Så äntligen får jag ur en kille att mitt VISA-kort blivit automatiskt spärrat för min egen säkerhet. HOPPSAN!! Jag har alltså använt kortet i någon riskabel affär, tur dem spärrade det, taskigt att jag inte fick veta något.. Men nu är det utrett så Phille som kommer hit om ca3 veckor får ta med sig mitt nya =)
Sara har nog haft den värst kaosen av oss alla... Det hostelet vi SKULLE checka in på och bo på från i måndags tills i onsdags, drog cirka 1700 kr från hennes kort UTAN att vi överhuvudtaget bodde där. När vi kom dit hade vi bokat det och betalat deposit, men nehe du, när vi kommer dit finns inget rum och dem var väl allmänt sega och förstod inte vad vi menade. Så vi åkte därifrån och trodde allt var ok då. Men i onsdags fick sig Sara en härlig surprise när ALLA hennes pengar är slut och kontot står på minus. SUCK!!
Så vi åkte ut dit i torsdags, men då var det inte samma personal och chefen var inte där. Vi fick ett telenr till honom som vi ringde för en stund sen, men det nr fanns inte ens. Så Sara ringde och skällde ut och grät av sin vrede i telefon och fick tillslut tag i chefen, som lägger på 2 ggr. Herregud, han nekade till allt fel och hej och hå, och det ska sägas att vi har varit hos polisen och vi vet att vi har rätt!!
Men nu kommer det bästa som tur är, chefen hade Oskars nr och ringer upp honom och säger att pengarna kommer tillbaka i stort sett allt ialla fall, på måndag.TJOHO vilken lättnad =) Men ni kan förstå att vi inte glider på någon räkmacka här borta..Ingen har jobb, vi har dåligt med pengar och så sådana här problem uppepå. Tur man lär sig saker av allting!!
Grabbarna grus ska komma hit sen ikväll så kör vi taco och film-kväll, alldeles lagom ansträngande =)

TACK för kommentarerna alla, och speciellt du syrran!! Glömt svara på ditt förmanings-mail men läst det och lyssnat på dina råd hehe. Hoppas ni får det mysigt med hundarna ikväll, Fru Löfstrand =)


Our place.

Här, nära och kära, kommer lite bilder från vårt boende på Shinfield Road i London =) Dock får det bli kort på vårt hus och röda dörr en annan dag, för just nu spöregnar det a la England-vis så tänker inte gå ut igen. Kom nyss hem efter att ha lämnat en application form på Starbucks på Westfiled, dem sökte personal så håll tummar och tår för fullt därhemma för att jag äntligen ska få ett jobb!!
Killarna har flyttat in i sin flatshare nu i eftermiddag så nu är även dem på Primark och handlar sängkläder, så sjuuukt billigt där med ALLT. Paradiset för en tjej med alla billiga kläder, skor och väskor. Ikväll har grabbarna grus lovat att laga mat, får se om vi blir förgiftade eller inte höhö =)




Mamma och Pappa, vi äter sallad varje dag, här är beviset.


Nytt och fräscht kök, dock sanerade Sara det första kvällen för bläää vad dålig hygien det är överallt!!




Vår myspyssäng som är helt underbar, man vill inte gå upp om morgnarna!!


White City

YEEEEEES, för en stund sedan skrev jag och Sara på avtal och betalade deposit och hyra för februari månad för vårt rum härute i White City!! Dock ska det sägas att White City har en South Africa road och att vi mest sett utl'nningar här höhö. Bilder kommer under kvällen så ska ni få se att vi faktiskt lyckats få tag i ett fräscht boende, tillslut, efter alla visningar och telefonsamtal från min sida, då Sara tycker det är jobbigt att ringa...
Vi bor i ett hus med röd dörr och i huset är det kanske 7 rum som är mindre och större. Vi har ett med dubbelsäng, skrivbord, eget badrum med dusch och garderob och tv. Sedan delar vi kök med en australiensare som heter Steve och någon mer. Men Craig, som hjälpt oss med allt och som har hand om detta, har renoverat och fixat alla rum så det är hur fräscht och nytt som helst =)
Äntligen har det börjat vända lite i medvind för oss, för killarna har vi fixat visning åt ikväll bara några minuter härifrån, för att sedan troligen kunna fixa in dem i en likadan lägenhet som våran här i samma hus, topp på den!!
Så nu ska vi strax åka till Primark ute i Hammersmith där vi bodde först, för at handla täcke och så, sen blir det in till city för att vara moraliskt stöd då Sara ska på jobbintervju!
Ikväll ska vi laga potatisgratäng och nån köttbit för vad man har saknat hemlagad mat och ett kök!! Killarna bor ialla fall inatt på Sjömanskyrkan där vi sov inatt vi med, men grabbarna grus ska bli bjudna på mat har vi lovat dem =)
Sjömanskyrkan och Svenska kyrkan inne i city har varit jätte hjälpsamma och trevliga, känns tryggt att ha några svenskar här som förstår ens situation. Vi hann precis se Charlotta Kallas OS-guld igår, HURRA på det!!


London Bridge.

Jaohopp, då var det fredag, har vi varit här i 4 hela dagar. Gått sjukt fort men samtidigt känns det som att vi varit här hur länge som helst. Snacka om att man anpassar sig fort!! Jag som varit här ett par ggr tidigare "hittar" väl lite halvt, ialla fall känner igen mig. Idag delade vi på oss igen efter gemensam lunch, killarna skulle kolla nån lägenhet och sen drog dem till Svenska Kyrkan. Jag o Sara satte oss på Starbucks och letade lägenheter och sen träffade vi en Tony Serrano som var PR-ansvarig för en celebrity nightclub hade satt ut en annons på londonsvenskar, där man kan söka jobb, om Event promoter. Det innebar i stort sett att göra reklam om klubben och dra dit folk och dem vi drar dit skrivs på våra separata listor, för varje person får vi 10 pund.. Skitsegt jobb men värt att pröva, var något särskilt event på söndag kväll efter som det är Alla Hjärtans Dag så vi får väl se =) Dock var han Tony verkligen sliskig och riktigt skum typ, kändes konstigt att sitta där. JAG fick ställa alla frågor medans han satt med mobilen framme och verkade allmänt borta. Neee, ingen respekt där inte. Vi får se om vi prövar det.
Tankarna om boende snurrar åt alla håll för oss här. Det som är det mest smidigaste i nuläget verkar vara att dela upp oss på två håll i början för att sen hitta något gemensamt...MEN vi kan ha hittat en som är hur bra och billig som helst. det är s.k "flatshare" och denna delar vi med 2 tjejer och 1 kille sådana fall. Tv¨dubbelrum hyr dem ut i sin stora lägenhet med jättebra hyra om det stämmer, allt ingår alltså behöver vi själva inte fixa tv-licens m.m. Så på SÖNDAG KVÄLL ska vi till London Bridge och titta på denna. Jag har fått den fina äran att ringa på alla lägenheter och fått prata med både indier och araber o allt..men äntligen var det en som pratade ordentlig brittiska som man förstod!!

Nu ligger vi här utspridda i rummet oh bloggar, kollar film och allmänt tar det lugnt. Även om vi inte anstränger oss till tusen är det så stört mycket intryck här så huvudet och kroppen har mycket att ta igen på kvällen. Inatt sov jag för första gången utan att frysa, jag och Sara bytte sängsida haha. Så nu sover jag bara i tshirt och itne långkalsonger och strumpor!!


Fortfarande arbetslösa.

Jajamensan, får först skriva HURRAHURRAHURRA för idag fyller Sara 21 år!! Jag sjöng brevid henne här i sängen och hade med mitt elektriska värmeljus. Ikväll blev det födelsedagskort och chokladask, härligt för Sara =)'
Igår var vi på vår första lägenhetsvisning och så STÖRT fräscht det var. 3 sovrum, 2 badrum, vardagsrum och kök. Balkong och gym, aint it sweet?! MEN dels låg det en cityzon för långt ut och det blev dyrt när el och allt kom exklusive, så tyvärr icke.. Gårdagen var..jaa vi var överallt och ingenstans och åkte från London väst ut till east och hem igen, snacka om trötta haha. Så idag kom vi inte upp förrän halv 10, men nyss hemkomna så långa dagar hur som haver. Jag har fått den stora äran att ringa på lägenheterna,engelskan är ju lite ringrostig men ingen har slängt på luren än ialla fall!
Idag drog killarna åt ett håll och vi tjejer åt ett, självklart tog vi sikte på Oxford street och city, det var dags att söka jobb!! Hakan hänger ner till knäna pga alla kläder, smycken m.m. Finns så himla mycket här och allt är så enromt och fräscht så det går inte och förklara!
CV har delats ut till Nike, Soccer Scene, Zara, Urban Outfitters m.m. Imorgon sätter ialla fall jag sikte på pubar för och se om lyckan är större där =)
Killarna fick tips på Svenska kyrkan  att söka jobb på hotell som piccolos, väskbärare men då dem inte hade två tjejer som höll koll på dem idag hittade dem inga hotell, men dem fick ju se Big Ben, inte dåligt det heller!
Alla fyra har fortfarande känslan av att vi är på semester, men när vi väl har en lägenhet och ett jobb kommer nog verkligheten ifatt oss.
Kylan i rummet är hemsk på nätterna!! Jag sover i strumpor, lågnkalsonger, tröja och fleece men vaknar ändå upp och skakar, inget skoj. Tur jag har Sara brevid mig som snart ligger på mig här i sängen, kroppsvärme äger =)
Köpt mig ett par skinnhandskar, äntligen. +1 med konstant blåst är inte toppen, men nu förfryser inte fingrarna längre.
3 personer i affärerna har tyckt min stora klocka från lyxiga Ur & Penn är so lovely, so gorgeous, och jag som trodde vi svenskar låg efter modet, hmm..


Då var vi landade.

NU är vi i London!!! Landade strax före 20, alltså 21 hemma i Sverige och efter det gick allt som på räls. Våra väskor kom direkt på bagagebandet, vi hittade billiga tågbiljetter, käkade på station och vinkade in en taxi så fort vi gick ut på gatan, härligt =) Så nu sitter vi vårt B&B-rum och testar internetet, funkar toppen!
Heltäckningsmatta, värmefläkt som inte riktigt funkar och avloppet i handfatet funkar icke.. Men har haft stämning på topp hela tiden och är laddade att gå ut och leta jobb och boende imorgon!!
Nu blir strax att sova tror jag,

+1 oh lite råkallt ute men vi såg ialla fall grön gräsmatta första gången på länge när vi landade!

Kramar/Cissi

RSS 2.0