Det spöregnar.I England.Vilken överraskning.

Jajamensan, sprang till bussen från kvällens arbete och tyckte att det regnade då..Nedu, NU regnar det, det rikigt häller ner och det blåser på det så känns rätt skönt just nu att ligga nerbäddad i sängen,redo för att sova. Självklart lade jag ur mitt paraply ur väskan innan jag åkte till jobbet då solen sken. Tänker hädanefter alltid låta det ligga kvar, även om det så är 25 grader plus och klarblå himmel ute.
Bad om fler timmar på jobbet, då löenökning inte gick att ordna tyvärr, pga pubkedjans regler och förhållningar. En tjej ska sluta nästa vecka, så fler timmar var lätt ordnat trodde chefen och det såg så ut på schemat för nästa vecka. Har faktiskt fått som jag helst vill, 2 lediga dagar (1 må räcka men två är skönt) men de dagar jag arbetar, gör jag fler timmar på. Passar mig utmärkt!!
Imorgon är det Valborgsmässoafton. Hoppas ni, mamma och pappa, får bra väder hemma så ni kan åka i MC-kortegen!! Vi hade tänkt från början att spela brännboll och grilla på etermiddagen/kvällen,men nu är planerna visst ändrade till grillning hos mig och sedan utgång då vi står på gratislistan in på någon finare klubb vid Oxford Street..coolt!! Så imorgon åker klänningen på =) Är visst någon kille Nathalie känner, som även han är svensk, och han ahr anordnat Valborgsfirande på klubben. Brännboll blir det på lördagen om vädret tillåter!

Ikväll tjänade jag 11 pund extra, alltså nästan två timmars extra arbete, på dricks.. Härligt!! 5 pund av dessa+ en jaegerbomb, tjänade jag in på att sjunga" Helan går" för ett stammisgäng vi har som brukar komma på after work. Kanske ska satsa på en sångkarriär istället härborta. 5 pund för trettio sekunders sång istället för 6 pund i timmen. Aaah, får ta mig en funderare. Kul och kunna roa kunderna ialla fall! En av dem har lovat att bli min egna bodyguard på vägen hem om kvällarna, då vi tar samma buss..lite svårt att känna sig skyddad dock när han åker hem 4h innan mig hehe.

Nae, nu ska jag försöka sova och ladda batterierna för jobb 9-16 imorgon och sedan Valborgsfirande!
Kramar.

Team Sweden at Walkabout.

På söndagar är det som sagt fullt ös på Walkabout i Shepherd´s Bush, som ligger 10 minuter promenad från mig. Jag som jobbade 09-17 stressade direkt hem för att mötas av ett gäng i blåa shorts, gula tröjor och sminkade kinder!! Kunde inte låta bli att skratta till, tänk vad glad man kan bli av att se sitt lands färger =)
Så in i duschen, klä upp/ut mig till svensk, sminka kinderna med svenska flaggan och sen bar det av till walkabout! Killarna och Sofia hade festat sen halv 12 på morgonen då dem åkte till "The Church" först, där förfesten är på söndagarna.. Där var det strippor, liveband och ölhävartävling så dem var fulla i gasen redan när vi drog vidare. Jag kom igång rätt fort jag med, men det beror mestadels på den härliga stämningen och livemusiken som spelas! Och ojojoj, vilken uppmärksamt våra kläder och flaggor gav, Nog att alla tycker om svenskar men nu när det verkligen syntes vart vi var ifrån, inte en lugn stund haha. Tur att de flesta är trevliga! Och smidiga var kläderna också, då man lätt hittade de andra på dansgolvet.
Vi träffade på 3 australiska killar varav en kunde prata och förstå hyfsad svenska, så han och hans vänner ska eventuellt vara med och fira Valborg på fredag =) LITEN VÄRLD är det också. Jag och Sofia stod och tog frisk luft ute en stund då någon kommer i full fart mot mig och skriker "Nae,det är inte sant, det här är inte sant"... Och där står Ebba, vi gick i parallellklasserna 7-9 på Linghemsskolan och jag hade hennes pappa i SO under dem åren. DET kan man kalla liten värld!!
Idag har jag haft en ledig dag och denna veckas schema är riktigt bra för en gångs skull =) Hunnit med att tvätta  en maskin, städa rummet, röja upp bombnedslaget till kök, baka bröd, laga mat och handla. Så nu tänker jag bara slappa resten av kvällen. Ska nog börja läsa en av de svenska böckerna mamma hade med sig hit.


Sofia och killarna diggar loss till livemusiken på Walkabout!


Oskar, Philip och Mattias i fina Sverige-munderingar!!


Jodå, Mattias har festat 10h på den här bilden.


Tiffany och Emma från mitt jobb, och deras vän Elise körde på polisuniformer, kvällen till ära!


Jag och Steve på Walkabout.. tycker nog faktiskt han borde kolla upp sit svenska arv för det måste finnas där!!


Tårtbak och svenska ut i fingertopparna.


Idag fyller Philip 21 år, GRATTIS!! jag ställde mig och bakade hederlig jordgubbstårta igår kväll kl 23, dock tog den en aaaningens längre än vad jag trodde då vi varken hade elvisp eller handvisp till grädden= vispade med en gaffel i 40 min..


Killarna och Sofia kom över på födelsedagsfika, tårta uppe på taket i solsken..aah rätt gott!!


Vi är helt fascinerade av att se plan i luften igen..tror vi räknade till 10 eller 11 st däruppe samtidigt så nog är det igång igen alltid.



Min andra lediga dag har varit både aktiv och slapp. Gick upp vid halv 8 för att möta upp Sofia inne vid Oxford Circus strax innan 10 för att göra vår svenska shopping- ansiktsfärg i blått och gult, knallgul tshirt och ett par blåa shorts med gul rand på. Vi ska troligen till "the church" på söndag om jag nu får ledigt..verkar se mörkt ut nu plötsligt, självklart :S men aja, där klär man ut sig ialla fall och vi ska vara "Team Sweden" och med vår outfit och vårt blonda hår kommer vi nog lyckas rätt bra =)
Sedan kom killarna över för att käka tårta, är det födelsedag så är det!! Tur att den blev god efter att gräddvispande för mig, ujuj vilken tid det tog. Nu har jag precis vilat en stund och vaknat upp med dunderhuvudvärk så blir en panodil, vätska och mat så ska det nog bli bättre.. Köpte på mig för att Tikki Masala idag, mums =)
Behöver väl inte nämna så mycket om vädret, utan låter bilderna tala för sig själva!!


En vårhelg i London.


Jag dribblar bort mig själv och Steve njuter av hederlig svensk cider, Kopparberg, i parken intill huset.



Jag, Steve och Sofia njuter i fulla drag av solen i BBC-parken.. ser ni att vi endast har shorts och linne..japp SÅ varmt var det!!



Ja, såhär ser två svenska flickor ut när en kväll kallas "all-in". En drink i vardera hand och allmänt roligt minspel.



Sofia, Nathalie och jag på sambaklubben. Och självklart är det vår egen privata fotograf, snyggbartendern som tagit kortet.


Kan se ut såhär och ser den ut såhär finns bara ett ord: fantastisk!! Jobbade fredagen 10-18, stressade sönder mig för att byta om, fixa mig och hinna fördricka tillsammans med killarna och Nathalie på 30 min, inte illa pinkat va? Sen bar det av till Guanabara, japp, sambaklubben igen. Där var även Sofia, Emma och Nicolina med så en helsvensk kväll på ett helbraslianskt ställe =) Jag hade inställningen all-in och all-in blev det och hur roligt var inte det!! Lyckades ju till och med få den snygg braslianska bartenderns nr med orden " Hey, you seem to be a nice guy, you wanna party sometime"..jaa, jag antar han ville det då nr nu finns i telefon höhö. Sofia och Nathalie sov här, blivit till en vana om helgerna nu, men går ju alldeles utmärkt.
Lördagen och söndagen bjöd på riktigt, riktigt vårväder.eller vår, kändes som sommar!! Blev solande i BBC-parken med vindruvor och jordgubbar, hem en kort stund för att sedan kicka fotboll och kasta frisbee i en park bara 10 min gångavstånd från huset(varför har man inte upptäckt den förräns nu?) tillsammans med Sofia, Nathalie, Steve, Maddy och Aaron. Det sved inte lite i hjärtat att åka och jobba på lördagskvällen men riktigt skoj arbetskväll med en fullpackad pub och liveband =) Söndagen tillbringade vi på vår nufunna TERASS..japp, vi får ju dock klättra ut genom fönstret men hur perfekt är det inte med en egen soltrerass en trappa upp. För dig mamma som varit här, så sträcker den sig över köket och mitt tak, rätt stor alltså. Söndagskvällen tillbringade jag även den på arbetet och idag när jag vaknade fanns hög feber och näsblod där, kul morgon? NEJ. Mår sissodär fortfarande, rejäl förkylning som hänger sig kvar konstant..Dock fått så lyxigt schema så jag är ledig ons+tors, SKÖNT!! Meningen var ju att jag skulle kunna umgås med Mirjam dem dagarna men alla plan är ju inställda pga vulkanen så icke, tyvärr.
Annars då? Jag trivs fortfarande väldigt bra härborta och engelskan har absolut utvecklats, lite större ordförråd och talet går nästan flytande. När jag sitter här hemma tänker jag på svenska med dagarna på arbetet flyter absolut lättast med både tal och tanke på engelska!
Fått mail från systeryster idag och hon och hennes man kommer hit i mitten av maj, hur kul är inte det då!! Hoppas verkligen att vi ska kunna ses om än för en stund ialla fall..annars får chefen utsättas för en strejk från mitt håll.


David Bowie och Diesel.

Denna arbetsvecka har rullat på både fort och smidigt, fått riktigt bra schema =) jobbat 17--23.30 sön+mån, ledig tisdag, 10-15/18-23.30 ons, ledig idag, 10-18 fre och 18-stängning på lördag..aint it sweet?!
I tisdags hade jag fixar och trixardag: bakade bröd, städade ur ett skåp i köket så jag får mer plats, skurade köksgolvet, dammsög mitt rum och tvättade två omgångar. Sen var jag trött hehe.
Under min 3h rast eller vad det nu ska kallas under gårdagen, mötte jag upp Nathalie på Westfield och käkade och gick runt en stund innan arbetet igen.. SKULLE vara en "hedjå"träff med Nathalie då hon åker hem till Sverige i 10 dagar imorgon, men nu när det är vulkanutbrott på Island och alla flyg är inställda får vi se hur det går för henne.. Emma, en annan svensk tjej skulle flyga tillbaka hit ikväll men det går icke heller, omständigt kan man säga!
Ledig idag med som sagt, men gick upp halv 8 för att hänga med Steve till hans jobb en kort stund för att sen vara smakråd vid jeansshopping..H-E-R-R-E-GU-D vad omständig person att shoppa med, ujuj, svårare än en tjej. Endast Diesel-jeans och inget, absolut inget annat funkar. Jamen dåså, en dieselaffär gick vi till och där prövades ett par men nedu, dem godkändes icke.. Sen var han tvungen att springa och ta hand om en patient så jag vandrade runt en halvtimme själv. SEN var det dags för nästa Diesel-affär som visst hette nåt med "gold and black" och det finns endast 5 affärer i hela världen utav det slaget, så det var ju lite häftigt. Denna ligger på New Bond Street. Affär är på något sätt fel ord att använda. Är mer 2 lyxvåningar som inretts med klädesplagg lite här och var, coolt!! Här lyckades vi ialla fall efter jaa, ett bra tag, hitta ett par jeans som båda tyckte var snygga och som jag sa" du får en snygg rumpa, så dessa måste du ta" hehe. Efter shoppingen var avklarad tillsammans var det dags för han att arbeta och jag gick runt i lite affärer på Oxford Street och hittade en snygg oversize Tshirt i vitt med texten " I´m an instant star, just pore water and stur", så den fick det bli för en billig penning.
Hur kan jag unna mig kläder när jag har lite pengar undrar ni nu? Jo det kallas 1.UNNA sig och 2. mitt problem med extra deposit m.m. verkar lösa sig smidigare än jag trodde, blir några knapra veckor till men inte alls så farligt som jag trodde, då jag snarare skulle gå minus än plus!!

Har även, familj och vänner, skickat in min slutgiltiga ansökan till studier i höst. Valet blev Sjuksköterska och 1.Växsjö 2.Kalmar 3.Luleå 4.Umeå. Så ställt mig i bostadskö igår med hjälp av Emma som pluggar där redan, så nu samlar jag poäng för att kunna komma lite längre fram i kön förhoppningsvis =) Känns så långt, långt borta att börja plugga så inte riktigt förstått vad jag skickat in, men det kommer nog ifatt mig när det närmar sig. Känns skönt att ha en "livsplan" ialla fall.

Imorgon kväll, då ska här festas så det står härliga till!! Vi har bokat bord för 15 pers (blir inte redigt så många men nästan) för att äta mumsig sydamerikansk mat och se på sambadansare på Guanabara!! Är den sambaklubben vi var på för ett tag sen och som var så skoj, så nu har vi samlat ihop ett gäng som ska ha det skoj tillsammans =) Hälften av oss är väl svenskar tror jag, sen är det finnar, australier och engelsmän.

Nu ska jag se på något nostaligskt som Dr.Quinn!!


London Eye.


'
Då har mamma åkt hem igen efter ett besök tors-mån. Började dock inte bra med hög feber och allmän sjuka för henne, så fick ge mig på lite inredningsshopping själv. Gick ju det med. På lördagen gick vi en kort sväng på Portobello Road Market i Notting Hill, mest för att kolla in den, sen var det dags för mig att jobba kväll.. Söndagen fick vi finfint väder och styrde kosan mot London Eye. Var en cool upplevelse, fick börja med att se en 3D-film om själva London Eye och under filmens gång fick vi både snö och såpbubblor på oss hehe.. Sen up, up and away bar det i hjulet.. Man hade riktigt bra utsikt och såg både det ena och det andra =)
Måndagen blev en shoppingtur i Westfield, ett par toppenfina och bekväma Ecco-skor för mitt jobbande, diverse bra-att-ha-grejer på Boots och en badrumshylla som jag invigt med alla mina grejer, blev riktigt bra!!

Idag är jag ledig och gud vad skön känsla!! Jag och mamma har masat oss upp vid 9-tiden så inte alltför tidigt men jag behövde sova ut så gick inte upp förräns 11 idag. Tänkte sätta mig ute på hustrappan och njuta i solen en stund, men ska även va lite effektiv och städa ur ett av kökskåpen som är mycket större än det jag har nu och så ska jag tvätta..vuxenlivet samlar på sig fler och fler poäng!!

På måndag, endast 6 dagar nu Mirjam, kommer som sagt Mirjam från Kalmar och hälsar på mig hela veckan :D Vi har nog inte setts sen i höstas så ska bli toppenskoj!! Madame Tussauds är inbokat och lite shopping självklart, sen får vi se vad staden har att erbjuda =)


Moder på väg.

YES, imorgon kommer mamma hit med flyget från Skavsta, landar på förmiddagen, men tar ju en stund att ta sig här och var i London. Jag arbetar 10-18, förhoppningsvis kan jag sluta lite tidigare, men mamma ska komma och säga hej på jobbet =) Får se vad vi hittar på dessa dagar, är helledig på fredag och arbetar kväll på lördag så lite tid har vi allt!!
Annars då, ja, bara jobb nu i dagarna faktiskt. Kom nyligen hem från ett delat skift, sååå segt, men pengar pengar.
I måndags kväll tittade Sofia förbi en sväng, så blev myspys med film, sweet! Och i tisdags, alltså igår tittade så ÄNTLIGEN solen fram igen!! Så vi drog på oss solbrillorna och käkade lunch ute på Pret a Manger, ett franskt, från början ialla fall, matställe med mackor, sallader m.m. för en hyfsat billig penning.
JAG SKA FÅ FIXA EN ROCK NIGHT på jobbet i sommar!! Ja, inte helt själv, men tjatat till mig en rock kväll då vi i personalen ska klä upp/ut oss till rockare och bara spelas rockmusik i högtalarna.. Vi tjejer nappade fortare på idén än killarna, torrbollar höhö, men yes, det ska bli av nångång iaf och jag ska stå för den mesta planeringen.. redan jättetaggad!!
Nae, nu ska jag städa upp här så mamma ialla fall får intrycket av att mitt liv är ordning och reda här.

Syster, hörde ni varit magsjuka m.m. USCH, krya på er och se till att vila upp er och få nya krafter!! När blir bröllopsfesten, i början av sommaren tycker jag?!

Kram på er alla =)

Långfredag och påskmat.

Påskmat blev det så det stod härliga till. Vi åkt ut till Brixton där Nathalie bor och jobbar som au pair i n svensk/engelsk familj. Hur stort och fräscht hus som helst, såg litet ut på utsidan ett sånt där stenhus som sitter ihop med alla andra. Men det rymde 3 våningar med stora rum och högt i tak, mysigt!
Och så svensk och härlig mat vi fick äta: sill, lax, köttbullar, prinskorv, janssons frestelse, ägghalvor med räksallad och påskmust!! Till efterrätt blev det smarrig frozen cheesecake. Fulla i magn av både mat och dricka blev det lekar och prat ända fram till halv 6 på morgonen hehe.
För min del är jag totalslut idag då vi som sagt kom i säng sent/tidigt hur man nu vill se det och sedan väntade arbete hela långa kvällen, 17-01. Så idag tog jag mig en rejäl sovmorgon och gick upp strax efter 12, skönt!!
Idag skiner solen, men det blåser och är molnigt så inte så jättebehagligt ute.. Hoppas det fina vårvädret vi hade i början kommer tillbaka!!
Ska snart hoppa in i duschen och göra mig klar för ännu ett arbetspass. Då dem gör våra scheman söndag-lördag kan det bli många dagar på en "vanlig vecka" söndag-söndag, jag har arbetat alla dagar denna vecka förutom onsdag, och det känns i kroppen. Men tur att jobbet mestadels bara består av skratt och trevligt folk!!


Lite utav maten, mums!


Oskar smällde av ett konfettirör, kakan blev dekorerad.


Sen var det dags för lekar. Två och två och sedan drogs det lappar med kroppsdelar som man skulle röra, tex: Mattias hand på Sofias fot. och så vidare, skojigt!!


RSS 2.0